UHAPŠEN NASILNIK IZ VELIKOG GRADIŠTA: Tukao, pretio i maltretirao nevenčanu suprugu (FOTO)

Policija u Velikom Gradištu prošle sedmice uhapsila je Dragana Radenkovića (45) zvanog Sirće i podnela krivičnu prijavu protiv njega zbog krivičnog dela produženog nasilja u porodici. Nakon policijskog zadržavanja on je predat Osnovnom tužilaštvu u Velikom Gradištu koje je zbog tog dela pokrenulo istragu i odredilo mu pritvor do 30 dana.

Nasilnik Dragan Radenković/Foto: Privatna arhiva

Kako nam je rečeno u tom tužilaštvu Radenković je u periodu od septembra prošle godine, pa sve do hapšenja tukao, pretio i na druge načine maltretirao svoju nevenčanu suprugu, Milanku Trajković, zbog čega će dići optužni predlog za krivično delo produženo nasilje u porodici.

– Pošto smo danas saslušali preostale svedoke, protiv Dragana Radenkovića podići ćemo optužni predlog zbog produženog nasilja u porodici i predložiti sudiji za predhodni postupak da mu se ukine pritvor, jer više nema razloga za tu meru. Ujedno donećemo meru da se okrivljeni ne sme nalazitu u blizini oštećene na udaljenosti od 500 metara, kao i zabranu prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa njom. Ujedno smo zatražili da mu se oduzme putna isprava, kao i da se na svakih 10 dana na proveru javlja policiji u Velikom Gradištu. Ukoliku prekrši neku od ovih mera biće ponovo uhapšen i odrediće mu se ponovo pritvor – rekao nam je portparol gradištanskog tužilaštva.

Kako smo nezvanično saznali od izvora bliskom istrazi okrivljeni Radenković je dva dana pre nego što je uhapšen ženu sačekao ispred pošte, gde je podizala novac koji joj otac iz Austrije poslao, primorao da sedne sa njim u automobil i odvezao u svoju kuću u peskovima, koja se nalazi na samom ulazu u selo Požeženo.

Milanka Trajković/Foto: Fejsbuk

– U toj kući zaključao je u jednu od soba i dva dana je maltretirao i tukao pendrekom po telu. Pošto se dva dana nije javljala, njen otac je pozvao policiju i otprilike rekao im gde bi mogla da bude. U trenutku kada joj je nevenčani suprug dozvolio da izbaci đubre u dvorištu je došla patrola policije. Ona je videvši policijska kola vrišteći utrčala u njihov auto i policajcima ispričala sve šta joj se desilo. Policija je nasilnika odmah uhapsila, a nesretnu ženu odvezla u Dom zdravlje gde su joj konstatovane brojne povrede – rekao nam je naš izvor

Nasilnik, koji se bavio preprodajom automobila, kako smo saznali, poznat je od ranije policiji i organima gonjenja, i bio je osuđivan za razna krivična dela. Nakon dizanja optužnog predloga ubrzo će početi suđenje, jer se za dela nasilja u porodici sudi po hitnom postupku.

Inače, za ovo krivično delo zaprećena je kazna od jedne do osam godina zatvora.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker