ZAJEDNO ZA BOLJE SUTRA: U Petrovcu na Mlavi održana izborna Skupština Vlaške stranke “MOST” (VIDEO)

U prepunoj sali Kulturnog centra u Petrovcu na Mlavi u subotu je održana izborna Skupština Vlaške stranke “MOST”.

Foto: Promo

Prisustvovali su delegati iz svih opština istočne Srbije, kao i predstavnici rukovodstva opštine Petrovac na Mlavi i predstavnici Nacionalnog saveta Vlaha Srbije.

U Predsedništvu je 18 članova: Slobodan Perić, Dušan Firović, Radovanče Aleksić Čeleks, Zoran Đorđević, Milivoje Janošević, Radoica Trailović, Vlasta Martinović, Petar Agan Janošević, Vojislav Živanović, Goran Krstić, Dragan Tanasković, Vićentije Bultić, Dragiša Novaković, Sima Stanković, Slaviša Marjanović, Goran Mladenović i Saša Stojanović. Izabrani su Glavni odbor, Predsedništvo, Izvršni i Nadzorni odbor, kao i Sud časti stranke. Za zamenika predsednika stranke izabran je Dušan Firović iz Zaječara, a za predsednika Izvršnog odbora Milivoje Janošević iz Zlota.

”Zalažemo se za pristojnu, radnu i bogatu Srbiju koja će zaustaviti odliv stanovništa, poboljšati natalitet i životni standard i negovati prave vrednosti. Država Srbija je zajednička otadžbina i Vlaha i Srba i svih građana ove zemlje, i zato imamo zajednički zadatak da se borimo za boljitak svih i opšti napredak naše zajedničke otadžbine. Vlasi istočne Srbije pokazali su i u ratu i u miru da su uz svoju zemlju i da im je Srbija jedina domovina od koje, s punim pravom, očekuju podršku za brži ekonomski i društevni razvoj i najveće standarde u poštovanju svih nacionalnih prava”, rekao je Slobodan Perić predsednik stranke.

Sedište stranke je u Petrovcu i pokriva 24 opštinska odbora.

“Ovo je stranka istočne Srbije i želimo da svi koji žive na ovim prostorima zajedno se izborimo za fabrike, za škole, za veći natalitet”, istakao je Radovanče Aleksić Čeleks potpredsednik Vlaške stranke MOST.

“Nacionalni savet Vlaške zajednice kao i drugih manjina u Srbiji ima strogo definisan sprektar aktivnosti koje su usmerene na očuvanju onoga što je identitet naše zajednice, u oblasti kulture, obrazovanja, informisanja i službene upotrebe jezika, ali svakako da pripadnici Vaške zajednice koje žive na prostorima istočne Srbije u 20 opština i jednoj u Banatu, imaju potrebu kao i druge manjinske zajednice da imaju političke stranke koje će se za sveukupna prava zalagati i izboriti u institucijama sistema Republike i na lokalnom nivou, istakao je Radiša Dragojević.

Potpisan je protokol o saradnji između Vlaške stranke iz Negotina i Vlaške stranke MOST.

Na kraju uspešnog rada Skupštine usledio je i kulturno umetnički program.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker