PROTESTI DESETI DAN POŽAREVAC: Pauza, zbog Vaskrsa, do utorka (FOTO)

Iako su, u mnogim gradovima širom Srbije zbog Vaskršnjih praznika suspendovani, nekoliko desetina najupornijih požarevljana na Veliki četvrtak održali su svoj deseti protest šetajući ulicama Požarevca.

Šetnju su obavili izmenjenom trasom od uobičajne, iz razloga, kako kažu, da krećući se novom maršutom svojim porukama i transparentima žele da stanovnike u tim ulicama , zbog medijske blokade, obaveste da se i u Požarevcu održavaju protesti „protiv diktature“ i da na taj način pokušaju da ih privuku da im se pridruže.

Demostranti su, uz povike “Vučiću lopove”, “Vrati babi penziju” i “Hoćemo slobodne medije”, prošetali centralnim gradskim ulicama. Krenuli su sa Trga oslobođenja pa su iz Tabačke čaršije nastavili Trgom Radomira Vujovića. Nakon toga skrenuli su u ulicu Čede Vasovića, pa su se kroz Vardarsku, Šumadijsku, pored zelene pijace, i Lole Ribara vratili na Trg oslobođenja.

Pred završetak današnje šetnje mladi demostranti su izveli perfomans “Padni mi na grudi”, gde su još jednom ismejali scenu sa konferencije za medije Srpske napredne stranke, gde je premijer Vučić, proslavljajući ubedljivu pobedu na mestima gde su ponovljeni predsednički izbori, grleći na svoje grudi privio ministra policije Nebojšu Stefanovića.

Na kraju protesta mladi su poručili da će se protesti na nekoliko dana zbog Vasršnjih praznike prekinuti i da će se nastaviti u utorak 18. aprila od 18:30.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker