AGENCIJA ZA LEKOVE: Vakcinišite se slobodno i ne slušajte teoretičare zavere, anti-korona vakcine bezbedne i sigurne

Sve isporuke vakcina se kontrolišu i građani mogu da imaju puno poverenje u njihovu bezbednost i efikasnost rekao je za RTS Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije.

Foto: Tanjug

Poslednjeg dana stare godine, stigla je dozvola Agencije za lekove i za “sputnjik” a dan pre stiglo je i 2.400 doza te vakcine u Srbiju, a narednih dana otpočinje vakcinacija i tom vakcinom.

“Mi moramo da unesemo jednu dozu nade, odobrili smo do sada dve vakcine Fajzerovu i “sputnjik”. Svaka isporuka se kontroliše u što kraćem roku ali poštujući naše stroge kriterijume kako bi naši građani imali bezbedne vakcine”, rekao je za RTS Pavle Zelić iz ALIMS.

Uskoro će u koordinaciji sa Ministartvom zdravlja početi i vakcinacija ruskom vakcinom, a građani mogu da imaju puno poverenje jer na proceni bezbednosti vakcina rade stručni ljudi.

“Spremni smo i za procene drugih vakcina čim one pošalju dokumentaciju. Do sada nijedan korak nije preskočen, nema ništa sporno sa ovim vakcinama”, rekao je Zelić.

Agencija za lekove i medicinska sredstva prati smernice SZO i EU koje omogućavaju i drugim regulatornim telima da uz procenu ALIMS-a imaju i njihove preporuke.

Prve vakcine korisnici domova za stare primili su još 24. decembr i od tada se prati da li je kod nekoga bilo neželjenih efekata.

“Samo je jedna evidentirana u periodu od 24 sata od prijema vakcine i nema nikakvog razloga za zabrinutost. Imamo razloga da budemo vedri kada je reč o nastavku imunizacije. Kada je reč o vakcinama samo je tehnologija proizvodnje nova kod Fajzerove vakcine ali sve vakcine imaju kvalitet bezbednosti i efikasnosti tako da je svaka od njih dobra”, zaključio je za RTS Pavle Zelić iz Agencije za lekove i medicinska sredstva.

(Tpknews.com/RTS)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Ovi naši stručnjaci se prave ludi. Ko može da garantuje da je vakcina dugoročno zdrava. Nije problem u nuspojavama koje se jave odmah nego je problem koje posledice vakcina izaziva nakon 5, 10 godina. Onaj ko je izmislio Fajzerovu vakcinu je rekao da mladi muškarci treba da zamrznu spermu pre vakcinisanja. Znači vakcina izaziva sterilitet što je i cilj Bila Gejtsa. Zar naši doktori za sve to ne znaju? Narode, nisu to nikakve teorije zavere. Istina je čak mnogo strašnija nego što se priča. Bil Gejts više ne krije, javno priča da će se uz pomoć zdravstvenih ustanova i vakcina izvršiti depopulacija stanovništva. Nije teško pročitati i čuti njegov govor. Jesu li naši lekari ucenjeni ili podmićeni? Doduše ima i onih koji tvrde drugačije jer i oni čitaju neke druge stvari. Ne slušaju propagandu države i kompromitovanih lekara. Narode, razmišljajte, nije teško pročitati šta smeraju vladari iz senke. Nisu to teorije zavere. Nažalost, to se dogadja.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker