TRAGEDIJA: Dečak (8) slomio ruku, pa posle nekoliko dana preminuo od infekcije!

Osmogodišnji Radenko Nikodinović iz Kozjaka kod Loznice, preminuo je u subotu u Beogradu od posledica trovanja organizma, nastalog posle zadobijenog preloma ruke tokom igre.

Radenko-Nikodinovic
Preminuli Radenko Nikodinović (8)

Dečak Radenko Nikodinović (8) iz mesta Kozjak kod Loznice, u nedelju 2. oktobra ove godine pao je sa tobogana i u lozničku bolnicu “Milenko Marin” je primljen sa otvorenim prelomom leve ruke. Ortoped je, kako tvrdi njegov otac, stavio dečaku gips i poslao ga kući, uveravajući ih da je sve u redu. Međutim, stanje se zakomplikovalo, a dečak je poslat u Beograd, gde je preminuo.

– Ne znam šta da kažem, ode mi dete, kao da ga je neko sa stola odneo. Kada je pao sa tobogana u prošlu nedelju, odveo sam ga u bolnicu, ortoped mu je stavio gips, a to ne bi smelo, jer je bila otvorena rana. Kažem, ipak doktor najbolje zna, sutradan mi dete dobije temepraturu, ja ga odvedem kod pedijatra, ona kaže to je normalno zbog preloma. Drugi dan, temperatura ne spada, prsti počeli da mu otiču, ja ga ponovo odvedem na kontrolu, on kaže sve je u redu. Kada su videli u sredu da situacija postaje opasna, hitno ga pošalju u Beograd na Institut za zaštitu majke i deteta, gde su ga operisali – počinje priču za Telegraf, dečakov otac Milan Nikodijević.

On, takođe, navodi da su mu u lozničkoj bolnici rekli da je on kriv, jer je odbio hospitalizaciju deteta.

– Zar bih ja odbio da ostavim svoje dete u bolnici, ako doktor kaže da mora da ostane? Niko nije pomenuo ostanak u bolnici ni meni ni suprugi. Ortoped mu je stavio gips, a kada je video da se stvar komplikuje, rekao je meni da kažem u Beogradu da je dete sve vreme bilo u redu. Zar bih ja za moje dete lagao kakva je situacija – potresno priča nesrećni otac.

Nakon što je dečak primljen u Institut u Beogradu, lekari su dali sve od sebe da ga spasu – uradili su mu tri operacije, stvar se zakomplikovala jer je infekcija počela da se širi. Razmatrano je čak i da mu amputiraju ruku, ali je infekcija otišla na pluća.

– Pitao sam doktore koliko je opasna ta infekcija, rekli su mi da će dati sve do sebe. Zadnja operacija mom sinu Radenku obavljena je u petak, doktori su mi rekli da dođem sutradan. Kada sam došao juče ujutru u Institut, rekli su mi da nemaju dobre vesti, da se stanje dečaka pogoršalo i da je nastupila sepsa. Moje dete je umrlo u subotu u 15 do 1o ujutru. Dan pre nego što će umreti, tačnije u petak, u Institutu se pojavio i doktor koji mu je stavio gips, moja žena Zorica ga je videla. Verovatno je došao da izvidi kakva je situacija – rekao je otac Milan.

On se zahvaljuje lekarima u Beogradu, koji su učinili sve za njegovog sina, ali neće ostati nem i bespomoćan na gubitak sina.

– Pristao sam na sudsko veštačenje, radi se obdukcija, teraću krivca dok sam živ. Meni ne trebaju pare, dete mi nikakva naknada neće vratiti, ja radim ovo zbog ostale dece, da se ono što se meni dogodilo ne desi i drugome – priča nam Milan.

On navodi da je dečak bio “čudo od deteta”, hiperaktivan, veseo, i da ga je cela Loznica znala.

– Moje dete je plivalo sa tri godine, vozio rolere, ma čudo je bio. On jeste kriv što se peo na tobogan, ali ovo lekari da urade meni i mom sinu, i porodici, ne mogu da shvatim – završava priču nesrećni otac koji je obećao da neće biti miran dok krivac ne bude kažnjen.

Isto potvrđuje i rođak porodice Nikodijević, koji je želeo da ostane anoniman. Za celu situaciju krivi nadležne u lozničkoj bolnici, koji nisu lečili dete kako treba, a kada se dogodila tragedija, svi mudro ćute.

U čitavoj Loznici se podigla velika prašina povodom ovog slučaja. Lozničani su se digli na noge, žele da pravda bude zadovoljena i da krivac bude kažnjen.

Kako saznajemo, u toku noći su prozori na bolnici razbijeni.

Iz lozničke bolnice tvrde da će se sutra pokrenuti ispitivanje povodom tragedije u kojoj je nastradao osmogodišnji Radenko.

– Sve što mogu da kažem kao otac, kao lekar i kao čovek jeste da mi je jako žao zbog toga što se desilo. Moje iskreno saučešće porodici. a već sutra će početi ispitivanje okonosti pod kojima je došlo do tragičnih posledica. Prikupiće se sva dokumentacija, istorija bolesti pacijenta, osnovaće se stručna komisija koja će odlučivati u konkretnom slučaju. Mi ne bežimo od krivice, svako ko je kriv, treba i da odgovara, ali pre toga treba da utvrdimo ko je pravi krivac, a ne da čoveka stavljamo odmah na stub srama – rekao je za Telegraf pomoćnik direktora opšte bolnice u Loznici za opšta pitanja, Milan Todorović, koji kaže da ga je o slučaju obavestio Zoran Kovačević pomoćnik direktora za hirurške intervencije.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker