DISCIPLINA JE POPUSTILA: Narednih dana na snazi nulta korona tolerancija u Braničevskom okrugu!

Disciplina je popustila, građani su se opustili, a medicinski deo Kriznog štaba izražava zabrinutost i poručuje da je izvesno pooštravanje mera ukoliko broj pozitivnih i hospitalizovanih nastavi da raste.

Foto: Screenshot/RTS

Pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković kaže da će inspektori na terenu preduzimati rigorozne mere.

– Sanitarni inspektori su posebno angažovani ovih dana i neće imati državni praznik, moraće da rade – ističe Stamenković.

Ističe da će na terenu ovih dana biti više od 1.500 ljudi, uključujući oko 1.000 komunalnih milicionara i inspektora lokalnih samouprava.

– Sva pravna lica koja budu kontrolisana, svi preduzetnici, moraće da se suoče sa odgovornošću i sa izuzetno rigoroznim merama koje će inspektori preduzimati na terenu, bez ikakvog izuzetka – naglašava Stamenković.

Kaže da je za tri i po meseca sprovedeno više od 270.000 nadzora, preko 1.870 izrečenih prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od oko 790 miliona dinara.

Ističe da će ovih dana “pod lupom” posebno biti ugostiteljski objekti i turistički centri.

– Moja poruka svim preduzetnicima je da korona redari moraju da rade svoj posao i da korisnici usluga treba da znaju i da ih neko podseti na mere, jer kada inspektor dođe više nema upozoravanja – kaže Stamenković.

Najrigoroznija mera koja može biti izrečena jeste zatvaranje objekta na 72 sata nakon pražnjenja.

– Onaj ko pruža usluge je dužan da te usluge drži u zakonskim okvirima. Osim nošenja zaštitnih maski, korišćenja dezinfekcionih sredstava i poštovanja distance, najvažnija stvar je dozvoljeni broj korisnika – navodi Stamenković.

Građani kršenje mera mogu da prijave na broj telefona 064/88-11-405.

(Tpknews.com/RTS)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker