TEŽAK UDES KOD VELIKOG GRADIŠTA: Poginuo traktorista, žena i dve devojčice prevezene u požarevačku bolnicu

Policija u Velikom Gradištu uhapsila je Dejana M. (33) iz Tribroda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, saznaje TPKNEWS iz PS Veliko Gradište.

Foto: Ilustracija

Sumnja se da je Dejan M. u četvrtak, oko 20:50 časova na državnom putu Veliko Gradište – Golubac, na mestu Kusićki krak, izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Miroslav J. (51) iz Kusića.

Dejan M. se tereti da je upravljajući putničkim vozilom beli „reno karavan“, u kome su se nalazili njegova supruga i dva deteta, usled neprilagođene brzine i alkoholisanom stanju, prednjim delom vozila direktno udario u zadnji deo potpuno neosvetljene prikolice priključene na traktoru, kojim je upravljao Miroslav J. (51) iz Kusića.

Nakon udesa, vozač traktora prevezen je u Dom zdravlja u Velikom Gradištu gde je usled zadobijenih povreda preminuo, dok su supruga i dve ćerke Dejana M. zadobile lake telesne povrede, u vidu posekotina po glavi, licu i telu, i one su hitno prevezene u požarevačku bolnicu.

Inače, vozač putničkog vozila beli „reno karavan“ Dejana M., nije povređen.

Po nalogu tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu.

(Tpknews.com/S.A.)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Tragedija! Jedan je mrtav, a drugi uhapšen. Jedan je vozio neosvetljenu prikolicu, drugi je vozio neprilagođenom brzinom i pod dejstvom alkohola. Kriva su obojica. Možda malo više onaj što je vozio neosvetljenu prikolicu, jer mnogo je stradalo potpuno treznih ljudi, koji su poštovali brzinu kretanja, a udarili su u neosvetljenu prikolicu. Nažalost, biće ovakvih nesreća na jesen još više, kada poljoprivrednici budu vukli kukuruz. Ali, nisu ni seljaci krivi. Kada se uzmu u obzir cena nafte, đubre i semena, a na drugoj strani otkupna cena poljoprivrednih proizvoda, ulagati novac u poljoprivredne mašine je čist luksuz. Međutim, može se na prikolicu staviti trougao, trepćuće crveno svetlo za bicikl ili stari, dobri fenjer…

      1. U životu sam možda bio 2-3 puta pijan, a imam preko 50 godina. Toliko o meni i alkoholu. Koliku opasnost predstavlja neosvetljena prikolica na putu, ne treba posebno objašnjavati. Ova pojava je najviše rasprostranjena u široj okolini Požarevca. Razumem da se, kako bi rekao Radoš Bajić:”Iz zemlje teškom mukom iskopa dinar”, ali neosvetljena prikolica je mrtvački sanduk na točkovima. Još kada se tome doda, kao u ovom slučaju, alkoholisanost i brza vožnja drugog učesnika u saobraćaju, tragedija je neizbežna. Običan crveni trougao ili kako ga neki zovu – trokut, u kineskoj prodavnici ne košta mnogo, a na neosvetljenoj prikolici mnogo znači. Ali, da ja ne pametujem više, želeo bih da izrazim saučešće porodici nastradalog i želje za brzo ozdravljenje povređenoj majci i ćerkama.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker