KOVID BOLNICA U POŽAREVCU: Zbog krcatih kupališta na Srebrnom jezeru, očekuju veliki rast zaraženih narednih dana

U kovid bolnici u Požarevcu na lečenju se nalazi 157 pacijenata sa simptomima koronavirusa, od kojih je većina iz Braničevskog okruga.

Kako je iz ove ustanove saopšteno, na respiratorima je osam pacijenata, a sva kiseonička mesta su zauzeta. Tokom vikenda prijema je bilo manje, ali već od ponedeljka ujutru primetno je povećanje broja pacijenata koji su iz domova zdravlja upućeni na bolničko lečenje u kovid bolnicu.

– Očekujemo još veći priliv pacijenata, s obzirom na to da je došlo do velikog opuštanja građana. Uprkos našim apelima i molbama, sva okolna izletišta i kupališta bila su krcata u danima vikenda. Prema informacijama koje do nas dolaze, većina nije poštovala mere zaštite od koronavirusa, što je nedopustivo i neodgovorno u trenucima kada se naši zdravstveni radnici svakodnevno bore za živote obolelih – rekao je Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice.

On je apelovao na građane da se pridržavaju mera zaštite, da izbegavaju gužve i zatvorene prostore, da drže propisanu fizičku distancu, nose maske i pojačano održavaju higijenu.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker