SADA JE I ZVANIČNO: Dr Draško Dačić novi direktor Opšte bolnice u Požarevcu

Posle skoro dve godine neizvesnosti i nagađanja konačno je došlo do raspleta u opštoj bolnici Požarevac.

Dr. Draška Dačić/Foto: Privatna arhiva

Kako Insajder Mile Sova saznaje od dobro obaveštenih izvora, došlo je do imenovanja novog direktora ove zdravstvene ustanove. Dosadašnji v.d direktor u ostavci dr. Danko Nikolić je konačno dobio naslednika na funkciji dr. Draška Dačića.

Inače, Dačić slovi za pripadnika mlađe generacije. Po struci je lekar specijalista hirurgije. Samo njegovo zanimanje moglo bi da bude interesantno u budućem poslu koji će obavljati. S obzirom da svi znamo da je debelo poljuljan ugled ove ustanove, novi direktor bi trebalo da povuče ozbiljne rezove među zaposlenima.

– Novi direktor bi trebo zavesti mnogo više reda, raditi na većem poštovanju zakona, i povratiti poljuljano poverenje pacijenata. Trebalo bi protresti gotovo sve službe od ulaza tj. urgentne medicine, preko službe radiologije, urologije pa redom. Ponajviše se treba pozabaviti privatizovanjem pojedinih službi u bolnici – smatra Sovin izvor.

Najbolji primer velikih zloupotreba i privatizovanja su Radiološka služba, služba interne medicine, ortopedije, ginekologije i neurologije.

– Posebna pažnja mora se obratiti na pojedince u tim službama koji su postali sinonimi lopovluka i korupcije u požarevačkoj bolnici. Svojim bahatim ponašanjem i stavom urušavaju sve pred sobom. Pojedince podhitno smeniti sa sadašnjih funkcija i deblokirati rad u svim službama. Uključiti veći broj izvršilaca usluga kako bi se sprečile zloupotrebe po službama – zaključuje Sovin izvor.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker