UHAPŠEN SRBIN U ITALIJI: Oduzeli mu pola miliona evra, bio poznat pod nadimkom “doktor” (VIDEO)

Srpskom prevarantu (45), koji je u kriminalnim krugovima poznat pod nadimkom “doktor”, oduzeta je imovina u Italiji u uvrednosti od pola miliona evra, pod sumnjom da je kupljena lažnim novcem.

Foto: Guardia di Finanza/Screenshot

Naime, od Srbina i njegove porodice oduzete su nekretnine, luksuzne jahte, dijamanti ili dragulji koje je kupio lažnim novcem. Pored toga ovaj Srbin osumnjičen je i za pokušaje pljačke ali i krađe u stanovima i radnjama.

– Sumnja se i da je on uzimao kradene automobile i preprodavao ih. U kriminalnoj sredini bio je poznat pod nadimkom “doktor” verovatano zbog toga što je bio majstor da prevari žrtve. Varao je Italijane, ali i druge strane državljane – navode italijanski mediji.

Prema njihovom pisanju, osumnjičeni Srbin, lažnim novcem kupovao je dragocenosti.

– Kupovao je luksuzna imanja, jahte dijamante… Njemu je nakon zajedničkih istraga između Glavnog štaba policije i Guardia di Finanza u Monci, sud u Milanu oduzeo imovinu vrednu oko 500 hiljada evra! – pišu mediji.

Deo njegove zaplenjene imovine potiče od “operacije Rusije” 2012. godine, kada je, da bi prevario stranca glumio bogataša.

– Prvi njegov korak je bio da se strancima predstavi kao bogataš i preduzetnik. Tako je jednog ruskog državljanina ubedio da je bogat, a potom mu je u prestižnom hotelu u Monci dao tri miliona falsifikovanih švajcarskih franaka – navode italijanski mediji.

Takođe kako pišu, Srbina je 2015. godine uhapsila milanska policija u pokušaju pljačke, dok je pokušavao da kupi za 150.000 evra od dva strana državljana, a sada mu je oduzeta kompletna imovina.

– Tada je kod njega u jednoj čarapi pronađeno 500.000 evra pravih i u drugoj lažni novac. Policija i finansijska garda zaplenili su mu vilu i zemljište u Vimerkateu, u Brianci, vrednosti oko 350 hiljada evra, zatim stan u Rapalu, na obali Ligurije, vredan preko 100 hiljada evra, automobil i sadržaj u dva sefa – pišu italijansk mediji.

Snimak njegove imovine pogledajte OVDE.

(Tpknews.com/Mediji)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker