GAZDA JEZDA: Tužio državu Srbiju, traži odštetu 16 miliona dinara! (VIDEO)

Jezdimir Vasiljević (67) iz Topolovnika, opština Veliko Gradište, poznatiji kao Gazda Jezda, bivši vlasnik piramidalne štedionice “Jugoskandik”, tužio je državu Srbiju, od koje traži 16 miliona dinara odštete zbog toga što je četiri godine nezakonito proveo u pritvoru.

gazda-jezda-jugoskandik

Međutim, Jezda je prvu rundu u sudu izgubio uz obrazloženje da nema pravo na odštetu jer je bio u bekstvu tokom postupka, od 2006. do aprila 2009. godine.

– Jezda je tražio 100 evra za svaki dan neosnovanog pritvora. Uložili smo žalbu Apelacionom sudu jer smatramo da moj klijent ima pravo na odštetu jer je uhapšen u kampu za azilante u Holandiji, gde je tražio azil – rekla je za “Alo!” Sanja Glavonić, Jezdina pravna zastupnica.

Kako smo saznali od njegovih rođaka i prijatelja iz Topolovnika, da se “čoveka od kojeg nije bilo ni traga ni glasa poslednje tri godine”, skućio kod ćerke u Nemačkoj.

Jezdini najbliži rođaci, koji su ga pre odlaska u inostranstvo ugostili i nahranili, kažu da im je ovo ispričala njegova najstarija ćerka, Živojka (51).

“Rekla nam je da Jezdimir sada živi kod svoje ćerke iz trećeg braka, koja se iz Italije preselila u Frankfurt u Nemačku, i da ona brine sada o njemu. To mu je ćerka iz njegovog trećeg braka.

Pre odlaska u Nemačku Vasiljević se seljakao po Čačku, Beogradu i Bugarskoj, a oni koji su ga videli rekli su za novine da jedva krpi kraj sa krajem. Onda mu je upomoć priskočila mlađa ćerka, pa je Jezda ponovo postao gastarbajter.

Vasiljević ima četiri braka iza sebe i decu iz svakog, ali samo dve ćerke brinu o njemu. Najstarija ćerka, Živojka, iz prvog braka, koju je dobio sa 15 godina sa suprugom Zoricom, posećivala ga je redovno u Okružnom zatvoru, u kojem je bio do februara 2013, donosila mu hranu i slala pakete. Njen suprug Dragan Antonijević je takođe bio optužen sa Vasiljevićem za pljačku štediša. Iz drugog braka sa Ružom ima dva odrasla sina, a treća žena mu je u Ekvadoru rodila sina i ćerku. Sa četvrtom suprugom, Sarom, koja živi u Americi, ima sina.

U Srbiju, kako saznajemo, dolazi dva puta godišnje.

Poslednji put se pojavio u javnosti u oktobru 2013. u rijalitiju “Farma”.

TPKNEWS/M.L./Alo!

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker