STRAH OD “SRPSKOG RAMBA” U ITALIJI: Igor “Srpski Rambo” već dve nedelje vešto se skriva i beži policiji po šumama! (VIDEO)

Potera za ubicom Igorom Vaclacićem (41), odbeglim “Rambom” ili “Igorom Srbinom” kako je prozvan u italijanskim medijima, ni posle dve nedelje nije dala rezultate, ali su psi tragači konačno našli prve tragove u šumi u kojoj se krije.

Psi su nanjušili Vaclavića još prošle nedelje, a do danas su policiju odveli do još nekoliko predmeta u šumi za koje se predpostavlja da su tragovi koji bi mogli da ih odvedu do čoveka koji se tereti za dva ubistva i jedan pokušaj ubistava.

Svi predmeti poslati su na analaizu, a danas se povodom ovih tragova oglasiti i zvaničnici na konferenciji za novinare, prenose Italijanski lokalni mediji.

Igor Vaclavić (41) iz Subotice, koga je italijanska policija prozvala “ruski Rambo” jer je u Moskvi služio vojsku, već više od dve nedelje je najtraženiji čovek u Italiji zbog surovog dvostrukog ubistva i jednog ranjavanja.

On je 1. aprila ubio Davida F. (52), vlasnika bara u Bolonji, jer mu nije predao novac. Nakon pljačke, pobegao je u obižnju šumu, gde ga je, nakon što se gotovo nedelju dana u njoj krio primetio čuvar, koji je pokušao da ga uhapsi, ali je i njega ubio.

Nakon što se saznalo da se krije u šumi, 19 policajaca je krenulo u akciju hapšenja međutim, Igor je upucao jednog od njih.

Kako policija koja traga za njim predpostavlja, Vaclavić se i dalje nalazi u šumi u okolini Bolonje koja je označena kao crvena zona. Organi reda ipak sumnjaju da mu u uspešnom skrivanju ima pomagača, zbog čega se prate svi pozivi preko mobilnih telefona u toj oblasti, kao i svi sa kojima se dovodi u vezu u proteklih nekoliko godina.

Ono što su policajci na terenu saznali jeste da tu šumu poznaje kao svoj džep. Teško ga je uhapsiti jer je obučen za snalaženje u šumskim uslovima, što je usavršio tokom ratova na prostoru bivše Jugoslavije. Zanimljivo je što je čak i policijskim psima trebalo skoro deset dana da mu uđu u trag.

U potragu za “Rambom iz Srbije” uključene su i helikopterske jedinice, a policija sumnja da je naoružan sa dva pištolja i da je jedan od najopasnijih kriminalaca.

Italijanskoj policiji jasno je da se živ neće predati, pa organi reda gledaju da budu što oprezniji pri njegovom hapšenju. Vaclavić slovi za surovog lopova koji je spreman da ubije i za malo novca, a kamoli kada mu je život ugrožen.

Tragovi otkrivaju njegovo skrovište

Hiljade ljudi, policajaca, padobranaca i specijalaca u Italiji, uz svu raspoloživu opremu za praćenje kao i pse tragače u potrazi je za Igorom Vaclavićem. Kako se predpostavlja, on je ranjen u jednom pokušaju hapšenja, kada je ipak umakao, a policija je pronašla posteljinu sa tragovima krvi, za koje se predpostavlja da pripadaju baš njemu. Taj detalj takođe ukazuje na pomoć saučesnika u skrivanju.

Vaclavić je ušao na svoj fejsbuk profil poslednji put 9. aprila, kada je obrisao sve slike. Takođe kartica za mobilni telefon koji koristi najverovatnije se vodi na tuđe ime, a policija sumnja da bi moglo biti žensko, što bi moglo da ukaže da mu je saučesnik žena sa kojom je u emotivnoj vezi, pišu lokalni mediji.

Problem policiji međutim, zadaju brojni pozivi građana iz cele zemlje koji prijavljuju da su videli begunca. Tako je sinoć jedan farmer iz okoline Molinela rekao policiji da je “siguran da je Igor prošao u sivoj odeći sa pištoljem i puškom na ramenu”, međutim kada je na lice mesta došlo skoro 50 specijalaca i padobranaca, nisu pronašli ništa.

Član opasne bande “Pandek”

Igor Vaclavić je prema policijskim saznanjima bio član najsurovije italijanske bande koja nosi naziv “Pandek”, a koju su činila četiri muškarca koji su poreklom sa prostora stare Jugoslavije. Njima se na teret stavlja pet razbojništava na prostoru Bolonje, pišu italijanski mediji.

Uhapšen jer je gađao farmera samostrelom

Kako pišu italijanski mediji, Igor Vaclavić je prvi put u njihovoj zemlji uhapšen pre tačno deset godina. Tada je prilikom jedne pljačke farmera gađao samostrelom. Dobio je tri godine zatvora. Međutim, čim je izašao iz zatvora, prilikom jednog razbojništva ponovo je ranio čoveka. Osuđen je na pet godina. Tada je, navodno, Italija htela da ga vrati Rusiji, ali su oni rekli da nije njihov državljanin, već da je iz Srbije.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker