SVI MUTNI POSLOVI NARKO-KAFEDŽIJE IZ BEČA: Krijumčario vozila, švercovao kokain, a preko njega otkrivena čuvena afera “Indeks”

Narko-kafedžija Predrag Barnić, uhapšen za vikend u svom restoranu u Beču na primopredaji kokaina, bio je deo grupe optužene za krijumčarenje skupocenih vozila, preko koje je otkriven najveći korupcionaški skandal u istoriji domaćeg visokog školstva, poznat kao afera “Indeks”.

Screenshot/Facebook/Semendria

Prodaja ispita i diploma na Pravnom faultetu u Kragujevcu trajala je od 1997. godine, a otkrivena je, sticajem okolnosti, 2008. godine, i to preko grupe krijumčara vozila iz inostranstva, u kojoj je bio i Predrag Barnić.

Naime, smederevska policija je 2008. godine pokrenula istragu za šverc automobila protiv 21 osobe, od koje je svako imao svoju ulogu u sačinjavanju falsifikovane dokumentacije na osnovu koje je protivpravno registrovan veći broj skupih inostranih automobila. Kada je policijski inspektor Tomislav Spasić iz Velike Plane otkrio nelegalne poslove jednog od osumnjičenih, Saše Jovanovića, ovaj mu je ponudio “da završi Pravni fakultet” ako odustane od prijave.

Foto: Privatna arhiva

Tada su počela hapšenja osoba umeših u prodaju ispita i diploma na kragujevačkom Pravnom fakultetu, što je rezultiralo optužnicom i presudom protiv 12 profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu i četvorice posrednika koji su im dali mito za kupovinu ispita.

U vreme kad se u Višem sudu u Smederevu sudilo za krijumčarenje vozila, 2009. godine, Predrag Barnić je već tada bio u bekstvu i za njim je bila raspisana poternica. Da je i 2015. bio na poternici govore i novinski tekstovi, kad je obavljena fotografija njega i Zorana Blagojevića, tada načelnika Odeljenja za privredni kriminal u PU Smederevo, sa jedne od žurki u Barnićevom restoranu u Beču, u kome je pre neki dan i uhapšen. Unutrašnja kontrola MUP odmah je reagovala jer se Blagojević fotografisao sa osobom za kojom traga Interpol, a da stvar bude gora, znao je da je Barnić u bekstvu, jer su njih dvojica drugovi od detinjstva.

Screenshot/Facebook/Semendria

Na fotografiji se videlo kako policajac i begunac od zakona uživaju u provodu s grupom devojaka i zajedničkim prijateljem. Inače, kako su tada mediji naveli, za Barnićem je raspisana poternica zbog nanošenja teških telesnih povreda, dilovanja droge i razbojništva.

I sam Barnić se tad oglasio izjaviom:

– Naravno da poznajem Zorana, ali mislim da je glupo da pišete o tome. Ja sam bio na poternici, ali ovih dana čekam odgovor Apelacionog suda. Čoveku možete da napravite problem i to bez ikakvog razloga. Ja sam ugostitelj u Beču i u mom restoranu su bile mnoge poznate ličnosti. Zoran nema veze ni sa jednim mojim delom. Lobi iz Smedereva i Kosova namešta te priče – rekao je Barnić.

(Tpknews.com/24sedam)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker