SRPSKA BANDA PALA U BEČU: Dovodili baštovane iz Srbije na narko plantaže!

Sud u Beču proglasio je krivim 21 optuženog u postupku vođenom protiv srpske narko-bande, koja je osuđena za uzgajanje i prodaju narkotika, a jedan od advokata osuđenih Slaviša Žeželj smatra da su izrečene kazne preterane s ciljem da se uputi poruka narko mafiji da su kazne u ovoj zemlji rigorozne.

Grupa je osuđena na ukupnu kaznu od 75 godina zatvora, a pojedinačno kazne se kreću između sedam i po godina. Oni su najpre bili optuženi za uzgoj pola tona marihuane, ali je presuda ipak doneta na osnovu znatno manje količine.

Glavni optuženi, koji je navodno rukovodio sa deset plantaža kanabisa osuđen je samo za dve plantaže i dobio je kaznu od pet godina zatvora. Najduža kazna izrečena je “glavnom električaru”, koji je održavao sisteme, koji je vodio detaljni dnevnik o svojim aktivnostima, stavljajući ga na raspolaganju policiji, dobio je, pošto je priznao krivična dela, najdužu kaznu u trajanju od sedam i po godina.

Austrijska policija u trag bandi je ušla na osnovu informacija dobijenih od srpskih čuvara reda, a opsežno praćenje vodilo je krajem maja prošle godine do akcije hapšenja i otkrića plantaža. Banda je u Austriju dovodila, za uzgoj kanabisa, baštovane iz Srbije, kojima je dala velike plate, a koji su dobili sada kaznu u trajanju od dve do tri i po godine zatvora.

Među optuženima bila je i jedna žena koja je tvrdila da je samo zbog ljubavi dospela do jedne plantaže, jer je tamo čistila i kuvala svom partneru, a rekla da nikada nije ni imala dodir sa marihuanom.

Ona je dobila čak četiri godine zatvora, jer sudija nije poverovao u njenu priču.

“Smatram da je sud izrekao drakonske kazne. Vođe klana dobile su pet godina, a žena koja je bila ljubavnica jednog od njih, i koja je sa njim zatrudnela i u zatvoru rodila dete, dobila je čak četiri godina zatvora. Kazne su neproporcionalne”, kritikuje Žeželj u izjavi Tanjugu.

Kazao je da se ne slaže sa presudom i da razmišlja o slučaju i ulaganju žalbe. Prema njegovim rečima kazna izrečena ženi je posebno teška, jer će joj, pošto je kazna duža od tri godine, vlasti oduzeti dete.

Preneo je da je žena potrešena i da se plaši za svoje dete. “Ljudi koji su mnogo više bili umešani od nje dobili su manje kazne”, podvukao je Žeželj dodajući da je sud bio nemilosrdan. Takođe je kazao da je najvišu kaznu u trajanju od 7,5 godina dobio električar koji je sve priznao i koji je teretio ostale, dok su dalji optuženi koji su ćutali pred sudom prošli daleko bolje.

“Sud je doneo strogu presudu kako bi uputio signal da su kazne veoma stroge u Austriji”, smatra on dodajući da ne razume logiku kojom se rukovodio sud donoseći presudu.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker