SPREMAN SLOGAN ZA IZBORE: „Samo Đoka Srbiju spasava!”

Đorđe Vukadinović, Sanda Rašković Ivić i Slaviša Ristić, bivši članovi poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije, a sada samostalni poslanici u Skupštini Srbije, najavili su juče da će formirati nacionalno-demokratski pokret „Za spas Srbije“!

Sanda i Đorđe, Foto: Tanjug

Đorđe Vukadinović naveo je da su se odlučili na formiranje pokreta kako bi mogao da se bolje čuje glas autentične nacionalne i demokratske opozicije, kako u Skupštini, tako i u javnosti. On je dodao da će se njihov pokret proširiti, odnosno da ga neće činiti samo tri člana.

– Osim mene, Sande Rašković Ivić i Slaviše Ristića, pokret će činiti i određena grupa javnih i političkih ličnosti koje su već dugi niz godina prisutne u javnom, političkom i intelektualnom životu. Tu će, pored ostalih, biti i dugogodišnji lider Srba sa Kosova Marko Jakšić, bivša članica Predsedništva DSS-a Dragana Trifković, saradnici i urednici iz NSPM-a, kao i neki koji do sada nisu bili direktno angažovani u političkom životu. Po mom dubokom uverenju, u Srbiji je nepohodno pomiriti građanski demokratski i nacionlni princip, a ne da se jedan apsolituzuje i favorizuje na uštrb drugih. Treba tražiti tačke koncenzusa i sabiranja u društvu, a ne ono što nas deli i razdvaja – naveo je Vukadinović.

Upitana kako će učestvovati na izborima najavljenim za narednu godinu, Sanda Rašković Ivić je samo rekla da se zalažu za širi opozicioni blok koji bi zauzeo beskompromisan stav prema vladajućem režimu.

Podsećanja radi, pre mesec dana su Sanda Rašković Ivić i Đorđe Vukadinović najavljivali formiranje poslaničkog kluba nezavisnih poslanika u parlamentu, za čije formiranje je potrebno pet poslanika. Tada su naveli da je taj klub potreban iz tehničkih razloga, među kojima je i to što tada poslanik ima više vremena da govori na sednici ili da postavlja pitanja.

TPKNEWS/Alo!

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker