SPORAZUMNA PRESUDA: Godinu dana zatvora za izazivanje požara

Osnovni sud u Velikom Gradištu pravosnažno je osudio Stefana Ivkovića (24) iz Mihajlovca kod Smedereva, na godinu dana zatvora i novčanu kaznu od 100.000 dinara, zbog izazivanja opšte opasnosti.

Osnovni sud u Velikom Gradištu

Za ovo krivično delo predviđena je kazna od 6 meseci do 5 godina zatvora. Presuda je doneta na osnovu sporazuma o priznanju krivice, koji je osumnjičeni postigao sa Osnovnim javnim tužilaštvom. Tužilac je predložilo zatvorsku kaznu od godinu dana i novčanu kaznu, što je Osnovni sud uvažio.

Osumnjičeni je osuđen jer je u noći između 1. i 2. septembra izazvao požar u domaćinstvu Dragiše Stojkovića (60) iz Sirakova, kada je izgorelo preko 3 tone kukuruza, 2,5 tone ječma, traktor, 3 motorne testere i pomoćni alat. Pričinjena šteta iznosi 2 miliona dinara.

Osumnjičeni je uhapšen 5. septembra, a dva dana kasnije predat je osnovnom tužiocu na saslušanje. On je tada priznao šta je uradio, a kao razlog naveo je neraščišćene odnose sa oštećenim. Rekao je i da nije nameravao da izazove toliku štetu, već je samo planirao da, iz kantice koju je poneo sa sobom, polije benzinom pomoćni objekat. Međutim, vatra se rasplamsala i ubrzo je nastao veliki požar.

On će morati da plati i sudske troškove, jer ga je zastupao advokat po službenoj dužnosti. Oštećeni Stojković upućen je na parnicu, kako bi naplatio odštetu zbog pretrpljene štete.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker