OPET SMRZAVANJE: Još danas toplo, za vikend nepogode, olujai grad, a u ponedeljak sneg!

U Srbiji u petak nakon vedrog i svežeg jutra, tokom dana umereno oblačno i toplo sa sunčanim intervalima.

Posle podne i uveče ponegde se uz jači razvoj oblačnosti očekuje pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u severnim predelima. Duvaće slab do umeren jugozapadni vetar, u Bačkoj i Sremu povremeno i jak, krajem dana u slabljenju. Minimalna temperatura od 6 do 12 stepena, maksimalna dnevna od 20 do 25 stepeni.

U Braničevskom okrugu u petak nakon vedrog jutra, tokom dana umereno oblačno i toplo sa sunčanim intervalima. Krajem dana uz jači razvoj oblačnosti biće uslova za lokalne pljuskove sa grmljavinom. Duvaće slab do umeren jugozapadni vetar. Minimalna temperatura 12 stepena, maksimalna dnevna 25 stepeni.

U Srbiji u subotu promenljivo oblačno i umereno toplo, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za lokalne grmljavinske nepogode. Maksimalna temperatura od 18 do 24 stepena.

U nedelju pre podne i dalje umereno toplo, sredinom dana u severozapadnim, potom i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vetar u skretanju na jak severozapadni. U pojedinim predelima biće uslova za grad, olujni vetar i obilnije padavine. Temperatura tokom dana u naglom padu. U toku noći u mnogim krajevima ispod 5 stepeni, a u brdsko-planinskim predelima u minusu!

U ponedeljak oblačno i veoma hladno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, a na svim planinama sa susnežicom i snegom. Uslova za sneg biće i u pojedinim nižim predelima. Jutarnja temperatura od -8 do -2, najviša dnevna od 8 do 12 stepena. Sredinom dana u severozapadnim, a do večeri i u ostalim predelima prestanak padavina i delimično razvedravanje.

U Braničevskom okrugu tokom vikenda promenljivo oblačno i umereno toplo sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura do 22 stepena. U nedelju posle podne i uveče jako naoblačenje i zahlađenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje i grad. Vetar u skretanju na severozapadni, a temperatura u padu na 3 stepena. U ponedeljak oblačno i veoma hladno sa kišom. Jutarnja temperatura oko nule, maksimalna temperatura do 8 stepena.

(Tpknews.com/weather2umbrella)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker