ŽIVOTNA BORBA SINANA SAKIĆA: Borba sa demonima i porocima odvela ga čak i u Indiju! (VIDEO)

Jedan od najpoznatijih srpskih folk pevača Sinan Sakić (61) preminuo je u petak u Beogradu nakon borbe s teškom bolešću, u svom domu okružen porodicom.

Nije tajna, a ni pevač to nikad nije skrivao, veći se dio života borio s alkoholizmom što je na koncu rezultiralo teškim zdravstvenim problemima i nužnom transplantacijom jetre, koju na kraju ipak nije dočekao.

Prošle godine je bio na operaciji ugradnje stentova u žučne kanale, ali lekari su nakon redovnih pregleda ustanovili da to nije trajno rešenje te da će morati na transplantaciju jetre.

– Alkohol je bio moja greška. Bio sam hronični alkoholičar, ali to niko nije mogao da primeti dok sam na sceni. To je bio moj porok, ali sam uspeo da ga pobedim. Pre četiri i po godine dobio sam alkoholnu žuticu. Dnevno sam pio po dve flaše žestine. Nisam išao na lečenje, samo sam rekao sebi da je s tim gotovo. Spakovao sam stvari i otišao u Loznicu. Nije mi potreban ni psiholog ni neuropsihijatar, toliko sam prošao u životu da bih ja mnoge mogao da lečim. Sve ide iz glave. Sad popijem dve čaše vina ili viski, i tu je kraj. Jedini porok kojeg ne mogu da se rešim su cigarete – pričao je on u jednom intervju.

Priznao je tad i da se znao ujutro probuditi potpuno nesvestan šta se dan ranije dogodilo.

– Događalo mi se da se probudim i da nemam pojma šta se desilo jučer. Ni gde sam bio, ni šta sam radio, jesam li možda nekome učinio neko zlo, jesam li nekog povredio, uvredio. Lažni prijatelji su mi govorili da sam u pravu i kad nije bilo tako. A ja sam u retkim trenucima treznosti hteo da mi kažu gde sam pogrešio i šta treba ispraviti, trebam li nekom da se izvinem. Bio sam u stanju kleknuti ispred svakog koga sam uvredio i povredio i tražiti oproštaj – govorio je ranije.

Poročnost Sinana Sakića počela je sa samo 16 godina. Mlad i neiskvaren, nije znao u šta se upušta.

– Bio sam vrlo mlad, imao sam samo 16 godina kada sam popio prvu čašicu. Mislio sam da to nije ništa i dok sam ukapirao da me je alkohol uzeo pod svoje i da sam na korak od toga da alkohol postane gospodar moga života, prošle su godine. Decenijama sam pio. Mnogo. Silom prilika. Kafane, društvo, ulizice oko mene koje me tapšu po ramenima i dopunjavaju mi čaše. Mnogi su me iskorišćavali glumeći mi prijatelje – govorio je Sinan Sakić.

Uz njega je uvek bila njegova supruga Sabina što je i sam jednom priznao za časipis “Svet”:

– Moja supruga Sabina mi je pomogla u borbi sa alkoholom. Ona je moja snaga, moja podrška, moj najveći oslonac. Ona mi je dala krila. Ako me iko voli na svetu onda je to moja Sabina. Da mi nije nje, ko zna šta bi se dešavalo sa mnom. Ne mogu vam opisati koliko je srećna što sam prestao da pijem. Uz nju, uvek sam imao smiren život, idilu u kući, ali nisam umeo to dovoljno da cenim – govorio je Sinan.

Govorio je kako mrzi ulizice i kako je bio okružen lažnim prijateljima. Nažalost, mnoge na vreme nije prepoznao pa se silno razočarao kad bi shvatio da ga je izdao neko kome je verovao.

I nije ga na dno vukao samo alkohol. Nije mu bila strana ni droga ni kocka. Ispričao je kako je znao u jednoj noći prokockati i 50.000 evra, a zbog kokaina je imao i problem s policijom.

Sa ženom je pre više od 20 godina prvi put posetio Indiju u koju se zaljubio. Kupili su kuću u jednom indijskom gradiću, a u njoj je živela njihova ćerka dok je studirala menadžmet. Sinan i Sabina su često odlazili u Indiju što zbog ćerke, što zbog želje da uživaju u njihovom načinu života. Između ostalog, tamo su upoznali duhovnog vođu Sai Babu. Meditacije su ih kaže opuštale i smirivale.

Kad je bio mlađi, Sinan je često isticao da je njegov najveći san da se tokom penzijskih dana umiri, preseli u Indiju, pronađe to što mu je za života falilo, ali mu taj put, sudbina, ipak, nije namenila… Kuću su zbog nemogućnosti održavanja i čestih putovanja, zbog zdravstvenog stanja i godina prodali 2017.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker