“POŠTOVANJE, A ŠTA JE TO?”: Radila godinu dana u 3 smene u crvenoj zoni i poslali je na biro

Lekarka Ana Đorđević u svojoj Fejsbuk objavi kratko i jasno je objasnila suštinu svega što se dešava u našem zdravstvenom sistemu i u društvu, uputivši pitanje: “Poštovanje, a šta je to?”

Foto: N1/Ilustracija

U svojoj objavi ova mlada žena i medicinski stručnjak kaže:

“Rad u crvenoj zoni, 12 sati dnevno, u tri smene, pa evo, skoro godinu dana, sama, bačena u vatru i sada kada je kovid završen, ja postajem još jedan broj na birou. Samo se pitam dokle više ovako?

I nije problem, naučiće se taj nemački, svi ćemo da odemo, ali su teze debelo zamenjene.

Dajte, proterajte svinjske glave iz Srbije, koje osim položaja, nikakav drugi kvalitet nemaju. Pozovite na razgovor kod psihologa rukovodeći kadar bilo koje javne institucije koji je spreman na sve zarad lične koristi. Kakve li su to frustracije iz detinjstva?

Neću da molim za posao, ja svojim znanjem služim narodu, neću da usavršavanje i rad na sebi bude luksuz, neću ja da plaćam za radno mesto, država treba meni da plaća da ostanem ovde, u ovako zaostalom društvu, gde se jedan mlad, kulturan čovek, pun ideja i želje za učenjem tretira kao vazduh ili kao ozbiljna pretnja!

I kada dođe dan mog odlaska iz zemlje, razlog neće biti nedostatak novca kako većina misli, već nedostatak poštovanja.

Poštovanje, a šta je to?” pita se lekarka Ana Đorđević.

PROČITAJ I

6 Komentari

  1. Državu, gradove i opštine su nam okupirali polupismeni SNS kadrovi koji nam sve uništavaju. Većinom su to dođoši sa raznih bosanskih, crnogorskih i kosovskih planina koji nemilice pljačkaju sve pred sobom, misleći da ovoj vladavini nema kraja. Ne draga doktorka, nije rešenje bežati pred njima, već im se treba suprostaviti i pokazati da su običan ološ koji je došao na te pozicije zbog preterane bahatosti uz podršku raznih kriminalca. Ovo je naša domovina i moramo je braniti od takvih. Uostalom, mi nemamo rezervnu domovinu kao mnogi od njih. Izbora nemamo, pitanje je “Biti ili ne biti” Glavu gore, ako istinski volite vašu profesiju jednog dana ćete biti direktor te bolnice.

    1. Marija, potpuno tačno, realno i bolno. Hvala Vam za sve sročeno, samo kad bi svi jednom shvatili, kao mi, pozdrav.

  2. Neznanje, korumpiranost neljubaznost i prljavština odlikuju bolnicu u Požarevcu. Primanja lekara u ovoj bolnici su veća nego u Nemačkoj zbog velike korupcije Potrebne su korenite promene a po potrebi i hapšenja svih onih koji traže novac od bolesnika i njihovih srodnika.

  3. Apsolutno podržavam predhodni komentar, ako svi odemo iz ove jadne zemlje uzeće nam i tarabe iz ograda, sa ovim nema šale jasno se ko dan vidi ko su i šta šta su i po kom zadatku su došli na funkcije?

  4. Za isto takav odnos prema mladim i dobrim lekarima u domu zdravlja pozarevac je iskljucivo kriva direktorka kojoj centar vodi glavna sestra Bilja i odredjuje ko ce biti primljen a ko ne. Tako da su umesto doktorke kojoj je dat oktaz primili dispecera, verovatno vise potreban. Toliko toga ima u domu zdravlja da bi jedna postena inspekcija pronasla puno toga. Radnicima je sve preko glave ali niko nece da to resi. Sramota.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker