OD DANAS RADIKALNIJE BLOKADE: Kolona od 250 traktorista kod Požarevca blokirala istočnu Srbiju (VIDEO)

Ujedinjena udruženja poljoprivrednika Srbije saopštila su nakon sastanka u Staroj Pazovi da će danas pooštriti blokade, dok ne dobiju napismeno odgovor od Vlade Srbjie.

Na sastanku Ujedinjenih udruženja poljoprivrednika Srbije u Staroj Pazovi su, pošto je ustanovljeno da nema nikakvih novih kontakta sa Vladom Srbije, odlučili da se nastavi sa protestima i blokadama, ali da ih pooštre.

Predstavnici poljoprivrednika kažu da će blokade da se pooštravaju dok im Vlada napismeno ne odgovori na zahteve.

“Tako smo odlučili pošto nismo dobili nikakav odgovor od Vlade Srbije i nismo dobili zvaničan poziv, zato radikalizujemo proteste. Niko od potpisnika zahteva nije dobio zvaničan poziv od Vlade Srbije”, navode u kratkom saopštenju.

Ratari su nakon prekida pregovora u ponedeljak imali samo ponudu da pregovaraju sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali su to odbili i zahtevaju da imaju razgovore sa Vladom.

Na svakoj blokadi ili zbornom mestu zasebno će svaka grupa koja protestuje doneti odluku kako će radikalizacija izgledati.

U Požarevcu poljoprivrednici su od utorka parkirani u Industrijskoj zoni, a juče je saobraćajnica na ulazu u grad bila blokirana. Danas će radikalizovati protest i kolona od 250 traktorista uskoro kreće da blokira važnu raskrsnicu kod NIS benzinske pumpe na putu za Beograd, kojom će se blokirati istočna Srbija.

Poljoprivrednici zahtevaju subvencije po hektaru od 300 evra i da se na dizel ne obračunava akciza i PDV, kao i da subvencija po kravi iznosi 40.000 dinara.

Ratari i stočari od vlasti očekuju i da im se obezbedi cena poljoprivrednih proizvoda, pšenice, kukuruza, soje i drugih, kao na berzama u Budimpešti i Parizu.

Takođe, poljoprivrednici su pokušali da ukažu na poremećaje na tržištu, kao na primer da je cena pšenice od 18 dinara neprihtavljiva jer ne mogu da je proizvedu po tako niskoj ceni.

Jedan od zahteva je da se formiraju zaštitne otkupne cene svežeg mleka od 78 dinara plus porez na dodatnu vrednost, regres za mlečne krave od 40.000 dinara po grlu, regulisanje uvoza mleka i mlečnih proizvoda i minimalne premije za mleko od 20 dinara.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Svi trebamo da stanemo na stranu poljoprivrednika jer su nad oni održali. Ko to ne shvata u velikom je problemu. Bolje da nad hrani naš seljak nego da uvozimo hranu sumnjivog kvaliteta i modifikovanu.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker