RAČUNI “ZAMUTILI” VODU: Greška, nesposobnih podobnih partijskih kadrova u “Vodovodu”, izazvalo bunu u Požarevcu

Požarevljanima su prethodnih dana stigli zakasneli, februarski računi za utrošenu vodu, ali sa različitim sumama za uplatu, što je izazvalo pravu pometnju.

Negativne reakcije najpre su se pojavile na društvenim mrežama, a kasnije su se mogle čuti i u redu ispred JKP “Vodovod i kanalizacija”.

Naime, na računima koji se odnose na januarsku potrošnju, uručenim početkom marta, navedena je jedna suma na obračunu, a druga, dva puta uvećana, na samoj uplatnici. Zbunjeni građani nisu mogli da ulože reklamaciju ni telefonom, ni lično – zbog selidbe “Vodovoda” – pa su to učinili čim je ona završena, objavile su Novosti.

– I kod mene su dve sume, a ova druga je čak trostruko veća od prve, iako redovno plaćam. Pitam se i kako ću da popunim novu uplatnicu sa pravom sumom, jer ne znam šta uneti kao “poziv na broj”, zato što je on na svakom ranijem računu različit, što je veoma čudno – kaže jedna sugrađanka, ne želeći da joj se pominje ime, dok je čekala u redu za reklamacije koji se sve više uvećavao, a radio je samo jedan šalter.

Iz JKP “Vodovoda” poručuju da nema razloga za brigu zbog uvećanih računa, jer se radi o pogrešno unetim iznosima…

– Prilikom štampanja, došlo je do greške, pa su zbog toga pojedini računi duplirani. Pravi iznos nalazi se u gornjem desnom uglu, pored stavke “ukupno zaduženje po obračunu” – navedeno je u saopštenju.

Računi za vodu su, inače, kasnili i u januaru, pa su dostavljeni tek poslednjeg dana u mesecu. Tada je građanima obrazloženo da su kašnjenja izazvali uvođenje novog informacionog sistema i manjak zaposlenih – zbog bolovanja usled kovida.

JKP “Vodovod” se od jula 2020. nalazio u privatnoj zgradi javnog izvršitelja Marka Nikolića, u Ulici Voje Dulića 4, za koju je zakup iznosio 11.000 evra mesečno. Sada se nalazi u nekadašnjoj zgradi Komercijalne banke, u koju će se uskoro useliti i JKP “Komunalne službe”, iz Jug-Bogdanove ulice, u kojoj je svojevremeno bio i “Vodovod”.

(Tpknews.com/Novosti)

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker