UŽAS: Velikom Gradištu preti prava ekološka katastrofa! (FOTO)

U neposrednoj blizini sela Požeženo nalazi se deponija na kojoj farma svinja “Asprom” odlaže uginule životinje, ali na potpuno nebezbedan način, što lako može da dovede do zaraze nesagledivih razmera.

lesine-svinja-veliko-gradiste-4

Na fotografijama do kojih smo došli vide se naduveni leševi svinja, koje su od raznih bolesti uginule, uopšte nisu zakopane u zemlju, a njihove delove raznose psi i ptice. Na taj način je ceo kraj na korak od ekološke katastrofe.

lesine-svinja-veliko-gradiste-5

Farma svinja “Asprom” odlaže uginule i zaražene svinje na vidnim i prolaznim mestima. Deponuju ih u blizini farme, međutim problem je veliki što to ne rade na adekvatan način.

lesine-svinja-veliko-gradiste-2

Uginule životinje su poluzakopane i tu se skupljaju ptice, muve, lisice i druge životinje koje se hrane lešinama. Psi lutalice najviše raznose to meso.

lesine-svinja-veliko-gradiste-1

Meštani Velikog Gradišta imaju veliki strah jer postoji mogućnost da dođe do velike zaraze. Meštani se nadaju da će inspekcijski organi da izađu na teren i kazniti firmu, ali se ipak imaju strah da bi ovo neko mogao da zataška i tako uigrozi čitav kraj.

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker