PRETE IM NOVČANE KAZNE: Prekršajne prijave roditeljima četvoro dece iz Ostrova zbog petardi!

Policija u Veikom Gradištu podnela je prekršajne prijave protiv roditelja četvoro dece iz Ostrova zbog propuštenog dužnog nadzora, jer su njihova deca bacala petarde i uništila poštanski sandučić Gordane Paunović (71) iz ovog sela.

Gordana i majka Dušica pored ostataka poštanskog sandučića

Prijave su prosleđene Odeljenju prekršajnog suda u Velikom Gradištu, a kazna koja preti roditeljima iznosi do 50.000 dinara. Oštećena je upućena da privatno podnese krivičnu prijavu zbog oštećenja stvari i parnicu za dobijanje odštete zbog uništenog sandučeta. U ovom postupku saslušana je veća grupa dece, njih desetak, pa je utvrđeno da je četvoro bacilo petardu. Ovaj incident dogodio se na Badnji dan, dok su deca išla po selu i skupljala slatkiše. Iako su slatkiše dobili i od Gordane, kasnije su se vratili i ubacili joj petrde u poštanski sandučić, koji je tom prilikom u potpunosti uništen Revoltirana zbog ovog čina, ona je uzela noževe i krenula po selu da traži decu, upućujući usputne pretnje. Tad je nju prijavio policiji jedan od roditelja, kome je podnešena prekršajna prijava jer je i njegovo dete bacalo petarde, pa je ona uhapšena i kasnije osuđena, sporazumno, na četiri meseca zatvora, uslovno na godinu dana.

“Moja majka i ja nemamo zaštitu, pa nas godinama mnogi maltretiraju i oštećuju nam imovinu. Decu je sigurno neko podbunio da nam bace patarde. Grunulo je kao bomba iz sandučeta. Nadam da će policija da otkrije o kome se radi i adekvatno ih kazni kao što su i mene ekspresno kaznili”, rekla nam je Gordana posle ovog incidenta. Ona je najavila da će maltretiranjima da stane na put, pa će uz pomoć advokata protiv pojedinih meštana podneti tužbe, a od onih koji su odgovorni za pričinjenu štetu tražiti nadoknadu, kao i za sav pretrpljeni stres, strah i poniženja koja je pretrpela.

Inače, nakon objavljivanja u medijima da je starica kojoj su deca petardama uništili poštansko sanduče uhapšena i uslovno kažnjena zatvorom, izazvalo je lavinu komentara, mahom negativnih, osuđujući decu i njihove roditelje, kao i nadležne organe zbog toga što i oni nisu kažnjeni, jer su svojim gestom izritirali staricu da onako reaguje, zašto je i kažnjena. U policiji u Velikom Gradištu su nam tada rekli da će sigurno podneti ,,nakon utvrđivanja identiteta, adekvatne prijave protiv svih koji su bacanjem petardi remetili javni red i mir. – Nismo mogli odmah da podnesemo prijave protiv dece ili njihove roditelje jer se radilo o grupi dece, a tek posle sprovedene istrage i utvrđivanja počinioca, podnećemo prijave. Ako se radi o deci koja se zbog godina prekršajno neodgovorna, onda će se prijava podneti protiv njihovih roditelja ili staratelja – rečeno nam je tada u policiji.

Podnošenjem prekršajnih prijava protiv četvorice roditelja Gradištanska policija pokazala je da nema privilegovanih, već da će svako biti po zakonu i zasluzi adekvatno kažnjen za svoja dela, tako da je u ovom slučaju Pravda namirena. 

M. Veljković 

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Veliki deo price je izmisljen, znam iz pouzdanog izvora. Clanak nema 2 tacna detalja, bolje ne pisite ako niste upuceni u celu pricu!!!!Srdacan pozdrav!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker