“UMORNI” POBEDILI NA FESTIVALU U BOGATIĆU: Požarevačko amatersko pozorište ”Milivoje Živanović” osvojilo dve nagrade

Pozorište “Milivoje Živanović” Centra za kulturu Požarevac učestvovalo je, sa predstavom “Umorni” u režiji Fuada Tabučića, po tekstu Nebojše Romčevića, na Pozorišnim danima Milivoja Martinovića Martina u Bogatiću.

Predstavnici CZK Požarevac, Bojan Nikolić i Galina Perić sa dobijenim nagradama/Foto: M.V.

U konkurenciji pozorišta iz Toronta, Velike Plane, Crvenke, Sente i Mišara, predstava “Umorni” koju su maestralno izveli glumci pozorišta “Milivoje Živanović” Centra za kulturu Požarevac proglašena je za najbolju na festivalu, po odluci stručnog žirija. Za najbolju glumicu festivala proglašena je glumica pobedničke predstave Nataša Rokvić, za ulogu Rade u predstavi “Umorni”.

Ne skrivajući zadovoljstvo zbog osvojene dvostruke nagrade u Bogatiću rukovodilac Velike scene Centra za kulturu Požarevac, gde obitava pobedničko pozorište Bojan Nikolić kaže da su ove nagrade koje su osvojili kontiuniranog rada celokupne ekipe pozorišta koje vodi I da će u narednom periodu, kada uslovi to dozvole, pokazati publici, ne samo u Požarevcu, veću čitavoj Srbiji, da je amatersko pozorište ”Milivoje Živanović” jedno od najboljih, ako ne I najbolje, od svih pozorišta tog ranga u Srbiji.

Pobednička nagrada/Foto: M.V.

– Osvojene nagrade na prestižnom festivalu u Bogatiću prijaju, ali I obavezuju, da nastavimo da kvalitetno radimo I da publici pružimo još kvalitetnih predstava poput pobedničke predstave “Umorni”. Mogu eksluzivno da najavim da smo okupili glumačku ekipu, njih 22, I počeli sa probama nove predstave, za koju se nadam da će biti do kraja tekuće godine premijerno izvedena. Naime, radi se o predstavi “Majstori, majstori” po tekstu našeg čuvenog pisca I reditelja Gorana Markovića. Od njega smo dobili saglasnost da možemo da koristimo njegov tekst, a na nama je da ga što bolje dočaramo u pozorišnoj predstavi, kao što je dočaran u legendarnom filmu iz 80-tih godina prošlog veka. Ove godine se obeležava 40 godina od snimanja filma I naše pozorište, ovom predstavom, odaje priznanje jednom od najvećih srpskih reditelja. Predstavu režiraće mladi reditelj, požarevljanin Vladimir Velkovski – poručio je Bojan Nikolić.

M. Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker