OŠ “Vuk Karadžić“ iz Majilovca predstavila novu modernu fono-laboratoriju za učenje stranih jezika i kabinete (FOTO/VIDEO)

Povodom završetka projekta prekogranične saradnje “Mostovi kulture i tradicije“ OŠ “Vuk Karadžić“ iz Majilovca predstavila je modernu fono-laboratoriju za učenje stranih jezika, ali i kabinete i opremu dobijene iz prethodno realizovanih projekata i donacija. Školu je, ovom prilikom, posetio i predsednik opštne, Dragan Milić, sa saradnicima.

Koliko se u OŠ “Vuk Karadžić“ ulaže u obrazovanje, ali i uslove u kojima đaci pohađaju školu, istakao je direktor škole, profesor Božidar Grujić: “Projekat “Mostovi kulture i tredicije” realizovan je u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija, u partnerstvu sa Industrijskom školom iz Nove Moldave. U okviru projekta održana su dva seminara te prezentovani običaji oba naroda u okviru kulturnih manifestacija, a učenici su se ogledali i u sportu, fudbalu i odbojci.“

Ukupni troškovi realizacije projekta iznosili su 1.917.401 dinara dok je učešće opštine Veliko Gradište iznosilo 487.152 dinara. Ovim sredstvima škola je opremila kabinet za strane jezike u vrednosti od 3.850 evra, a za potrebe škole kupljena je računarska i foto oprema u vrednosti od 2.909 evra.

Škola je opremljena i sa pet interaktivnih tabli sa pratećom opremom, lap-topom i bim-projektorom, pa tako dve table koriste učenici centralne škole u Majilovcu, a po jednu đaci područnih odeljenja u Sirakovu, Kurjaču i Đurakovu. Jedna od dve table, obezbeđene iz donacija, u vrednosti od 163.483,20 dinara, donacija je opštine Veliko Gradište, a preostale tri nabavljene su od sredstava odobrenih školi budžetom opštine Veliko Gradište.

Pored navedenog, škola je dobila i dva kabineta informatike i računarstva. Kabinet TIO, u potpunosti opremljen računarskom opremom, stolovima i stolicama, formiran je iz sredstava Grant projekta „Kompjuter – moj prozor u svet“, a škola je zamenila pod i elektro-instalacije. Svi nastavnici su prošli obuku za rad na računarima. Drugi Informatički kabinet opremljen je donacijom Ministarstva za telekomunikacije i informaciono društvo, u okviru Programa „Digitalna škola“. Vrednost opreme je iznosila 525.000 dinara, a svi računari su međusobno povezani, tako da nastavnik može da prati rad učenika.

“Opština mnogo ulaže u školstvo i nastaviće da investira. Prošle godine je kompletno renovirana sportska hala Srednje škole u iznosu od 2,5 miliona dinara, u Srednjevu je u toku nastavak izgradnje zgrade centralne osnovne škole za koju je, uz podršku Vlade Srbije, obezbeđeno 15 mioiona dinara, a u Carevcu se završava proširenje područnog odeljenja Osnovne škole “Miša Živanović“ iz Srednjeva, namenjenog boravku predškolaca, i kotlarnice, u vrednosti 1,5 miliona dinara. Prosvetnim radnicima smo dodelili i dva stana na korišćenje.“, rekao je predsednik opštine, Dragan Milić. On je iskoristio priliku da pohvali rad i izgled ove 30-godišnje ustanove za šta su, kako je naveo, zaslužni i učenici i zaposleni, na čelu s direktorom.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker