POŽAREVAC: Krivična prijava protiv lekara iz Kostolca za obljubu pacijentkinje

Pripadnici MUP-a u Požarevcu podneli su krivičnu prijavu protiv B.J. (57), lekara iz Kostolca, zbog sumnje da je zloupotrebom položaja počinio krivična dela nedozvoljena polna radnja i obljuba.

bolnica-pozarevac

Lekar B.J. (57) iz Kostolca, se tereti da je krivična dela počinio početkom novembra na Internom odeljenju Opšte bolnice u Požarevcu, kada je van radnog vremena pozvao u kabinet za dijagnostiku pacijentkinju koja je ležala na Odeljenju, a bez prethodno zakazanog pregleda.

Pacijentkinja A.M. (25) iz okoline Malog Crnića, optužila je lekara B.J. (57), specijalistu gastroenterologije, da ju je u svom kabinetu pipkao po telu i poljubio. Zbog toga je policija od njih uzela izjave, kao i od članova bolničkog osoblja i ostalih pacijenata.

“Pacijantkinja je na ovom odeljenju ležala jer joj je lekar B.J. uspostavio dijagnozu čira na dvanaestopalačnom crevu, što je potvrila i urađena kalderoskopija, a, ujedno, urađena je i biopsija, za koju se čekaju rezultati. U ponedeljak uveče on je pozvao A.M. u svoj kabinet radi pregleda i rekao joj da se skine, što je ona i uradila. Tada je, po njenim tvrdnjama, počeo da je pipka po telu i poljubio je. Ona je odmah otišla iz kabineta, rekavši da mora da ide na večeru”, saznajemo iz izbora bliskog istražnim organima.

Kad se devojka vratila u sobu, bila je raščupana i vidno nervozna, pa je starija žena, s kojom je bila u sobi, zaključila da je saznala loše vesti o svom zdravstvenom stanju i krenula da je teši. Pošto joj je ova ispričala šta se desilo, žena je telefonom pozvala njene roditelje, a oni policiju. “Ubrzo su u bolnicu došli policajci radi uzimanja izjava.

Tu je bila i porodica pacijentkinje, koja je htela da napadne lekara, koji je stigao od kuće radi davanja izjave. Od napada su ga zaštitili policajci, pa se kasnije situacija smirila”, rekao je naš izvor.

Kako su rekli neki pacijenti sa internog odeljenja, cele večeri i ujutru bila je gužva po hodnicima, jer su policija i inspektori uzimali izjave od njih i od osoblja, pa je zato kasnila i jutarnja vizita.

Direktor Opšte bolnice, dr Danko Nikolić, rekao je da je lekar B.J. poslat na godišnji odmor i da sledi interna kontrola u bolnici. “Nakon što je prijavila ovaj slučaj, pacijentkinja je podvrgnuta pregledu, ali nije ustanovljeno da je bilo silovanja ili fizičkog napada”, rekao je dr Nikolić i dodao da su o ovom slučaju obavešteni Ministarstvo zdravlja i zdravstvena inspekcija.

Nedolično ponašanje lekara

Prema nezvaničnim informacija, lekar B.J. poznat je po nedoličnom ponašanju, odnosno po pokušajima da bude intimniji sa pacijentkinjama. On bi pokušavao, dodirivanjem ili poljupcem, da im se približi, pa ako mu to uspe – uspe, a ako ne, on bi se odmah povlačio.

Krivična prijava protiv osumnjičenog podneta je Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu, dodaje se u saopštenju MUP-a.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker