POVRATAK KRALJA: Novak srušio Marija na Božić! (VIDEO)

Novak Đoković prekinuo je seriju Endija Marija od 28 uzastopnih pobeda i odbranio je titulu u Dohi!

Foto: Novak Đoković, Doha, / Foto: Reuters

Meč je bio odličan, a prvi set je rešen tako što je Đoković od rezultata 3:3 vezao tri gema, u kojima je potpuno dominirao, uspeo da oduzme servis rivalu i tako napravi prvi korak ka konačnom trijumfu.

Drugi set je protekao u rovovskoj borbi dva asa. Novak je propustio tri meč lopte, a Marej je uspeo da napravi preokret i da rezultatom 7:5 stigne do izjednačenja.

Đoković je odlučujući brejk u trećem setu napravio u sedmom gemu, a onda je zadržao prednost i zasluženo je stigao do pobede.

Novak je imao dosta problema već u prvom gemu koji je trajao skoro šest minuta, ali se nije suočavao sa brejk loptom Marija i poveo je sa 1:0.

https://twitter.com/Lorenescfan/status/817755124529561600

U drugom gemu Novak je imao polupriliku na 15:30, ali ritern je zakazao, pa je Mari dobio nekoliko jeftinih poena posle drugog servisa. Još veći pritisak izvršio je Mari u trećem gemu na Novakov servis.

Pri rezultatu 30:30 Novak je na kratko napravio pauzu kako bi sanirao malu povredu prsta, a Mari je u nastavku došao do brejk lopte. Usledio je odličan servis Đokovića koji je dobio i naredna dva poena i poveo je sa 2:1.

Mnogo bolje Novak je odigrao na svoj servis u petom gemu kada je bez izgubljenog poena došao do 3:2, ali falila je konstantnost. U šestom gemu je odigrao nekoliko briljantnih poena, ponovo je imao 15:30, ali je ponovo napravio nekoliko jeftinih grešaka i Škot se izvukao – 3:3.

To srpskog igrača nije poremetilo je je dobio i drugi uzastopni servis gem bez izgubljenog poena za vođstvo od 4:3. Igrao je Novak sve bolje što je meč višpe odmicao, a najbolje je odigrao u finišu seta.

Prvo je u osmom gemu napokon stigao do brejk lopte koju je i iskoristio, a onda je podsetio na svoje najbolje dane odigravši fantastičan gem koji je okončao laser forhend paralelom – 6:3.

Pokušao je Novak da odmah na startu drugog seta naparvi dodatni pritisak, ali je Mari odoleo. Igrao je prvi teniser sveta veoma dobro i uspevao je da sačuva svoje servise.

https://twitter.com/muhabirinkosesi/status/817765777717792770

Veliku priliku Mari je imao u šestom gemu. Odigrao je nekoliko agresivnih poena i izborio se za brejk loptu, ali ponovo nije napravio brejk. Đoković je uspeo da se izbori sa umorom i odličnom igrom rivala, izjednačio je na 3:3, ali je potom u prvom poenu narednog gema nezgodno pao i udario je glavom o pod. Brzo se ipak pridigao i nastavio je meč bez posledica.

Štaviše, Đoković je upravo u sedmom gemu i napravio drugi brejk na meču iako je izgubio početni poen. Mari je podsetio na neka ranija izdanja portiv Novaka, mentalno je pao i napravio je seriju grešaka koja je donela srpskom igraču 4:3.

Uspeo je Đoković i da povede sa 5:3 iako je Mari imao 0:30 u osmom gemu, ali ipak nije priveo meč kraju. Mari je smanjio na 5:4, a onda je usledio najduži gem na meču. Đoković je imao 30:0, ali je olako dopustio protivniku da se vrati.

https://twitter.com/livetennis/status/817773689903190016

Srpski teniser je spasao još jednu brejk priliku, ali je onda propustio tri meč lopte i Mari je zasluženo izjednačio. Usledio je novi udarac za Novaka u 11. gemu. Pri rezultatu 40:30 slomio je reket iznerviran promašajem, a s obzirom da mu je to bila druga opomena Mari je dobio poen i gem za vođstvo od 6:5.

Potpuno logičan ishod posle svega viđenog dogodio se u 12. gemu. Novak je potpuno ispao iz ritma, a Mari je to iskoristio i izjednačio je na 1-1 (7:5).

https://twitter.com/muhabirinkosesi/status/817784195636404224

Srpski teniser je uspeo da se koliko toliko konsoliduje početkom trećeg seta i zadržao je prva dva servis gema. Uspeo je da dobije i treći iako je Mari imao brejk šansu, a onda je odigrao sjajan sedmi gem. Napravio je brejk bez izgubljenog poena i ponovo je bio bliži pobedi.

Dobio je Novak bez većih problema i osmi gem i našao se u istoj situaciji kao u drugom setu – 5:3. Mari je uspeo da smanji, a onda je došao i do 0:30 u desetom gemu. Novog rolerkostera ipak nije bilo, pošto je Novak odigrao odlično u finišu i uspeo je da odbrani titulu i prekine veliku seriju rivala.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker