REZULTATI ISTRAGE: Iz RTB “Bor” za tri godine ukradeno 243 kilograma zlata!

Iz pogona Rudarsko-topioničarskog basena “Bor”od 2014. do sredine 2017. godine ukradeno je tačno 243 kilograma zlata – pokazali su rezultati istrage.

Foto: LJ. Aleksić/RTB Bor/Profimedia

Kako se procenjuje, u zavisnosti od cene tog plementitog metala, koja varira na svetskim berzama, RTB je oštećen za sumu između osam i devet miliona evra, objavile su “Novosti”.

Od osumnjičenih je oduzeto 48 nekretnina, koje su navodno bile u njihovom ili vlasništvu članova njihovih bližih rođaka. Reč je o stanovima, lokalima i vikendicama širom Srbije. U pretresu stanova i drugih prostorija osumnjičenih, pronađeno je 136.765 evra, 3.897 dolara i 98.000 dinara, kao i više od kilograma zlatnog nakita!

Podsetimo, zbog sumnje da su izvršili krivično delo teška krađa 10. maja prošle godine uhapšena su četiri radnika RTB – I. S. (43), Z. P. (52), G. P. (44) i D. M. (45) – koji su zaposleni u Radnoj jedinici za proizvodnju plemenitih metala, poznatijoj kao “Zlatara’’.

Uz njih, slobode je tada lišen i S. S. (42), bivši radnik “Zlatare’’, kao i D. M. (44) i Z. I. (49), nekadašnji radnici preduzeća „Zaštita“, koje je ranije obezbeđivalo RTB.

(Tpknews.com/Večernje Novosti)

2 Comments

  1. SOSA_ALHEMIJA

    Umesto da uhapse bivšeg čelnika RTB Bor Spaskovskog zbog kriminala, manipulacije i uzurpacije državne imovine kao svoju uz podršku mentora iz vlasti sa milionskom odštetom u evrima RTB Bor oni hapse ljude za štetu od 243 kg zlata uz neproverenu njegovu i njihovu podršku. Pravda bi bila da i njima se sudi i sudi onima koji su naneli milionsku štetu RTB Bor i državi, ma iz kog kruga kriminala bili. Bez znanja Spaskovskog u RTB Bor nije moglo ništa da se uradi, pa ni krađa zlata, bakra, para i srebra. Da li se pita neko zašto je Sosa zatvorio firmu “Zaštita” doo i angažovao beogradsku firmu, svoje rodbine i prijatelje, da štiti imovinu RTB Bor. Zaštitila je, a dobro bi bilo da se otvore fioke u SUP, koje su pune sa optužbama Sose, (naj)bliži vlastima poltronstvom, šlihterajom, klimoglavstvom i uvlakaštvom.Ako nije RTB Bor ostvario rekordnu proizvodnju bakra i profite, pod komandnom palicom Spaskovskog, ostvario je rekorde u krađi zlata, bakra, srebra i pare, troškovima proizvodnje, cvetanje kriminala, poltronstva, šlihteraja, dup*uvlakaštva na svim nivoima. Za to niko nije kriv, a niko nije i zaslužan, RTB Bor nestade, a pokradeni kapital promenio vlasnika.

  2. SOSA_ALHEMIJA

    Umesto da uhapse bivšeg čelnika RTB Bor Spaskovskog zbog kriminala, manipulacije i uzurpacije državne imovine kao svoju uz podršku mentora iz vlasti sa milionskom odštetom u evrima RTB Bor oni hapse ljude za štetu od 243 kg zlata uz neproverenu njegovu i njihovu podršku. Pravda bi bila da i njima se sudi i sudi onima koji su naneli milionsku štetu RTB Bor i državi, ma iz kog kruga kriminala bili. Bez znanja Spaskovskog u RTB Bor nije moglo ništa da se uradi, pa ni krađa zlata, bakra, para i srebra. Da li se pita neko zašto je Sosa zatvorio firmu “Zaštita” doo i angažovao beogradsku firmu, svoje rodbine i prijatelje, da štiti imovinu RTB Bor. Zaštitila je, a dobro bi bilo da se otvore fioke u SUP, koje su pune sa optužbama Sose, (naj)bliži vlastima poltronstvom, šlihterajom, klimoglavstvom i uvlakaštvom.

Оставите одговор

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close