KAŽNJEN NANOGICOM I 500 EVRA: Pijan brutalno tukao suprugu i pretio joj ubistvom

Velimir Bradičan (61) iz Brnjice kod Golupca, osuđen je pravosnažno pred Osnovnim sudom u Velikom Gradištu na jedinstvenu kaznu od 10 meseci kućnog zatvora uz elektronsko praćenje, zbog tri krivična dela – nasilje u porodici, nedozvoljeno držanje oružja i neovlašćeni promet akcizne robe.

Ova presuda doneta je 3. januara, na predlog osnovnog javnog tužioca, prema sporazumu o priznanju krivice sklopljenim sa optuženim. Osim na kućni zatvor, on je osuđen i na novčanu kaznu od 50.000 dinara, a platio je i 16.000 na ime troškova postupka.

Optuženi je uhapšen 1. januara u popodnevnim satima, jer je, u alkoholisanom stanju, fizički i psihički maltretirao svoju suprugu, vređao je, psovao, udario pesnicom u glavu i pretio da će da je ubije pištoljem.

U sklopu presude, njemu je izrečena i mera zabrane prilaska oštećenoj na manje od 20 metara, kao i zabrana komunikacije na godinu dana. Prilikom pretresa kuće, policija je pronašla nelegalni pištolj CZ M-57 od 762 mm i 67 metaka za njega, a u dvorištu 480 litara nafte za preprodaju, pa je Bradičan, koji do sada nije bio osuđivan, optužen i za nelegalno oružje i za nelegalni promet akcizne robe.

Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu jedno je od najmanjih, ali i najefikasnijih u Srbiji. U prošloj godini sklopljeno je čak 37 sporazuma o priznanju krivice, a sa primenom tog instituta nastavilo se i početkom 2020. godine, jer se na taj način znatno ubrzava postupak i smanjuju ukupni troškovi.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker