BEZ LEGITIMNIH POKRIĆA: Otac Dijane Hrkalović falsifikovao dokumentaciju i uzeo pare od države?!

Otac Dijane Hrkalović je, kako se sumnja, uzimao novac od države, ali bez legitimnih pokrića za to.

Naime, njen otac, Dane Hrkalović, osnivač je stočarske zadruge „Stočar DH“ iz Požarevca, koja je, prema našim saznanjima, obilato koristila budžetski novac iako je, kako se sumnja, prilagala falsifikovana dokumenta.

Direktor zadruge je Dejan Hrkalović, Dijanin brat, a među zadrugarima su još neki članovi familije Hrkalović. Naš izvor otkriva da je Ministarstvo poljoprivrede isplatilo ovoj zadruzi poslednju tranšu u decembru 2020. u iznosu od 800.000 dinara.

– Falsifikovali su dokumentaciju za kontrolu laktacija, za koju je zadruga formalno podnela zahtev, i tako došli do novca. Pitanje je ko je odradio posao provere laktacija, ko je overio, čijim potpisom i pečatom. Da li taj ko je overio ima licencu za rad ili je Dane Hrkalović sam sebi overio i poslao na naplatu? U papirima se može videti da je on sam sebi potpisao isplatu – tvrdi naš izvor.

Ministarstvo poljoprivrede nam je dostavilo podatke da su „Stočaru DH“ 24. novembra 2020. isplaćeni podsticaji za sprovođenje odgajivačkih programa u iznosu od 130.000 i 918.000 dinara.

Dane Hrkalović kaže da je istina da ova zadruga od ministarstva godišnje dobija između 500.000 i milion dinara i da je u tome sve čisto.

– Za sve to postoji jasno pokriće, ispoštovane su sve procedure. Moj sin to vodi, a Dijana nema veze ni sa čim, ali nema veze, istrpeće ona sve ovo što joj rade po medijima. I mene sad smenjuju, izmišljaju priče, ali ja idem odatle čista obraza – poručio je Hrkalović.

ali to nije kraj sličnim zloupotrebama.

Međutim, bez obzira što Dane Hrkalović tvrdi da za sve postoji pokriće, ovoj zadruzi, naime, pojedine službe nisu naplaćivale obavljene poslove, pa je, kako se sumnja, samo „Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Požarevac“ oštećena za skoro 600.000 dinara u korist zadruge Hrkalovićevih.

Ovim povodom podneta je i krivična prijava protiv Dijaninog oca Daneta Hrkalovića, kao i protiv Nenada Vujčića, direktora Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Požarevac d.o.o. iz Požarevca. Kako je navedeno u tužbi, otkako je stupio na tu funkciju novembra 2018, Vujčić je zloupotrebio službeni položaj i nije fakturisao, niti je naplatio overu dokumentacije zadruzi „Stočar DH“, a po poslu koji je odrađen u 2018. u vrednosti od tačno 580.800 dinara. Inače, Poljoprivredna savetodavna i stručna služba Požarevac je u stopostotnom vlasništvu države.

Da sve bude interesantnije, Vujičića je marta 2020. godine na mestu direktora Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Požarevac zamenio ni više ni manje nego upravo Dane Hrkalović.

– Ni on kada je preuzeo tu funkciju nije naravno fakturisao niti naplatio zadruzi „Stočar DH“ ovaj posao, što i ne čudi imajući u vidu da mu je tamo sada direktor sin Dejan – navodi se u prijavi.

ČESTO MENJANE VLASNIČKE STRUKE

Ono što često upućuje na sumnjive radnje u nekom preduzeću jeste česta promena vlasničke strukture, što se u zadruzi „Stočar DH“ dešavalo maltene svake godine. Tako je najpre Dijana Hrkalović, koja je bila član zadruge od 2004, obrisana avgusta 2015, dok je Dane, koji je bio direktor do aprila 2016, ustupio tu poziciju Danijelu Čikareviću. Potom je sin Dejan Hrkalović postavljen za predsednika i člana Nadzornog odbora marta 2017, dok su za članove NO imenovani i Vladan Stokić i Danijel Hrkalović. Na kraju, maja 2017. Dejan Hrkalović je postavljen za direktora, dok je za predsednika i člana NO postavljen Milan Hrkalović.

(Tpknews.com/Ekipa Tpknews)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker