IZNUĐIVAČI OSTAJU IZA REŠETAKA: Organizator iznude, visoki lokalni funkcioner iz Braničevskog okruga?!

Viši sud u Požarevcu produžio je za još 30 dana pritvor suspendovanom inspektoru SBPOK Božidaru Stoliću, pripadniku BIA Mlađanu Klikovcu i Slađanu Konstantinoviću, koji se sumnjiče da su pokušali da prinudom preuzmu restoran sa prenoćištem „Gornjak“, pored istoimenog manastira.

Foto: Screenshot

Pritvor im je u četvrtak produžio sudija za prethodni postupak, koji prema ovoj odluci može da traje do 20. novembra, precizirala je za Tanjug portparolka suda Gordana Vidojković.

Na ovu odluku oni i njihovi branioci imaju pravo da ulože žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda, a koji se terete za krivično delo prinuda u pokušaju.

Uhapšeni su u akciji Uprave kriminalisticke policije, Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i Bezbednosno-informativne agencije, prošlog meseca i protiv njih je istraga u toku.

MUP je tada saopštio da se sumnja da su od 17. do 22. septembra nekoliko puta boravili u ugostiteljskom objektu oštećenog i preteći mu pokušali da ga prinude da im proda ugostiteljski objekat za višestruko nižu vrednost u odnosu na stvarnu.

Kada je oštećeni odbio oni su mu, kako se sumnja, saopštili da to više nije njegov ugostiteljski objekat nego njihov.

Inače, kako nezvanično saznajemo od izvora bliskog istrazi, Slađan Konstantinović je rođeni brat nekadašnjeg pripadnika „zemunskog klana“ Ninoslava Konstantinovića, kome se gubi trag nakon ubistva premijera Srbije Zorana Ðinđića 2003. godine, i rodom je iz sela Laznica kod Žagubice.

Postoji osnovana sumnja da je vlasnik restorana za renoviranje „Gornjaka“ uzeo pod visoku kamatu zajam od jednog visokog lokalnog funkcionera iz Braničevskog okruga (identitet lokalnog funkcionera poznat našoj redakciji, ali zbog istrage ne možemo da otkrivamo) pa je on preko Slađana Konstantinovića angažovao suspendovanog inspektora SBPOK Božidara Stolića i pripadnik BIA Mlađana Klikovca kako bi progonili oštećenog ugostitelja upravo zbog vraćanja tog duga.

RAZGOVORI

Kako smo saznali iz izvora bliskog istrazi, osumnjičeni su sa oštećenim u dva navrata obavljali razgovore o lokalu. Prvi je bio 20. septembra u restoranu „Gornjak“, a drugi 22. septembra u banji Ždrelo. Sumnja se da se ovde radi o uigranom obrascu, da se tokom prinude tu nađu i neki iz policije ili iz kriminalnih krugova, navodno slučajno, a u cilju zastrašivanja oštećenog.

(Tpknews.com/N.P.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker