NA GRBAČU GRAĐANA: Gradištanski opštinari uvećali opštinski budžet da bi uzeli novi kredit

Model bogaćenja opštinskih čelnika lokalnih samouprava koji se posle svaljuje na grbaču građana, najbolje može u samoj praksi da se vidi u opštini Veliko Gradište.

Pored već uzetog kredita od 100 miliona dinara za obnovu i održavanje putne infrastrukture u selima i gradu, Opština Veliko Gradište planira da uzme novi kredi.

Kako “TPKNEWS” saznaje, Opština Veliko Gradište je opštinski budžet koji na godišnjem nivou iznosi oko 500-600 miliona dinara, ove godine ga je kroz fature podigla na 800 miliona. Na ovaj način ostvaruje se mogućnost da se uzme novi kredit, nešto više od 80 miliona dinara. Od prethodnog uzetog kredita od 100 miliona, do sada je potrošeno 87 miliona dinara, dok je razlika od 13 miliona ostala u opštinskom budžetu.

U ponedeljak 11. novembra, zakazano je zasedanje opštinskog veća na kome je planirano da se izglasa i da se uzme novi kredid, nešto više od 50 miliona dinara za nastavak obnove i održavanja putne infrastrukture, i preko 30 miliona za vodovod.

Ukoliko ovaj predlog bude prošao u ponedeljak na opštinskom veću, 18. decembra je zakazano zasedanje skupštinskog veća na kome bi definitivo bilo izglasano.

Kako saznajemo, naprednjaci da bi mogli da imaju većinu na glasanju, ponovo su sklopili koaliciju sa SPO, koje su na predzadnjem zasedanju skupštine izbacili iz koalicije, tako da je SPO na zadnjem zasedanju skupštine bila opozicija.

Pošto dobro svi znamo, kako, gde i na koji način vladajuća koalicija u Velikom Gradištu je do sada trošila pare od uzetog kredita, postavlja se pitanje:

Na koji način, i ko će da vraća dugovanja koja se samo gomilaju? 

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker