SVE PRIZNALI: Uhapšeni deda i unuk saslušani u Velikom Gradištu, mladić tvrdi da ispuši 30 džointa na dan

Z. A. (71) i N. V. (24) uhapšeni su prošle srede zbog oružja i droge, a nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu, unuk je preuzeo na sebe krivicu za drogu, dok je deda to uradio za oružje.

Foto: Društvene mreže

Prema pisanju Kurira, N .V. se prilikom iznošenja odbrane “tresao i delovao neuračunljivo”.

– Droga je moja i koristim je za ličnu upotrebu. Meni je potrebno 30 grama marihuane dnevno, bez toga ne mogu. U okolini Velikog Gradišta imam i plac na kome sadim indijsku konoplju i koristim je isključivo za sopstvene potrebe, ne prodajem je nikome – navodno je rekao osumnjičeni mladić na saslušanju u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu.

Prema rečima javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Velikom Gradištu Saše Milojkovića, tokom saslušanja mladić je delovao kao da mu je potrebna lekarska pomoć.

– Jedva je govorio koliko se tresao i jasno se videlo da preživljava neku vrstu krize, jer je odavno, nažalost, zavisnik i policija o tome ima operativna saznanja. Na saslušanju su se svi začudili kada je rekao da mu je potrebno čak 30 grama marihuane dnevno, jer je to zaista velika količina. Otprilike od te količine mogu da se naprave 30 i više džointa – navodi Milojković.

Nakon što je priznao da je pronađena droga njegova, N. V. je sa tužilaštvom sklopio sporazum o priznanju krivice na osnovu kog je osuđen na šest meseci zatvora zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojnih droga.

– S druge strane, njegov deda je nakon saslušanja pušten i za sada protiv njega nije podneta krivična prijava. Deda je ranije bio lovac i pronađeni patroni za pušku su njegovi iz tog perioda. Naime, on je pre dve godine napravio prekršaj i tada mu je oduzeta lovačka puška, ali su mu ostali meci i njih nije vratio, a na saslušanju je tvrdio da nije ni znao da je u obavezi da vrati i munuciju pored oružja – kaže Milojković.

Kako dalje objašnjava, ako bude krivične prijave protiv Z. A., biće mu suđeno u redovnom postupku i staviće mu se na teret da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

(Tpknews.com/Kurir)

PROČITAJ I

3 Komentari

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker