Kostolčani dokazali svoju humanost (FOTO)

U Kostolcu je održana još jedna u nizu akcija humanitarnog karaktera. Akcija dobrovoljnog davanja krvi, organizovana je u prostorijama Tehničke škole sa domom učenika ,,Nikola Tesla“.

kostolcani-dokazali-svoju-humanost

Veliki broj davalaca krvi odazvao se akciji, a među dobrovoljnim davaocima bilo je mnogo učenika, profesora škole, kao i naših sugrađana. Tom prilikom prikupljeno je 29 jedinica krvi.

Povodom uspešno sprovedene akcije, Ivan Savić, predsednik Gradske opštine Kostolac, istakao je da će organizovanje ovakvih događaja humanitarnog karaktera, uvek imati podršku lokalne samouprave:

kostolcani-dokazali-svoju-humanost-1

,,Dobar odziv Kostolčana, pokazatelj je svesti naših sugrađana o prepoznavanju značaja dobrovoljnog davanja ove dragocene tečnosti.“ – rekao je Savić i dodao da je dobrovoljno davanje krvi izuzetno humano delo, neprocenljive vrednosti, koje oduzima svega nekoliko minuta, a upravo tih nekoliko minuta mogu spasiti nečiji život.

Akciju dobrovoljnog davanja krvi organizovala je kostolačka Tehnička škola sa domom učenika ,,Nikola Tesla“ u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije.

kostolcani-dokazali-svoju-humanost-3

TPKNEWS/SO Kostolac

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker