NOVE KOVID MERE: Beč doneo odluku o vakcinisanju dece od 5 do 12 godina

Glavni grad Austrije, koji ima i status pokrajine, Beč doneo je odluku o vakcinisanju dece od 5 do 12 godina i pooštravanju epidemioloških mera, koja predviđa uvođenje takozvanog “2G” pravila u gastronomiji.

Od kraja iduće nedelje Beč uvodi četvrti nivo mera, plana austrijske vlade, koji se orijentiše na osnovu popunjenosti kapaciteta na intenzivnoj nezi.

Taj nivo predviđa da u ugostiteljske objekte, ali i za uslužne delatnosti, to jest za korišćenje usluga frizera, salona lepote i slično, ali i okupljanja sa više od 25 osoba, mogu ući samo osobe koje su vakcinisane ili su preležale kovid-19.

Naime, “2G” pravilo znači da je za pristup potrebno sa sobom imati sertifikat o vakcinaciji ili potvrdu o preležanom kovid-19 ne stariju od 180 dana.

Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig istakao je da će se narednih dana konkretizovati za koja mesta će biti primenjivana „2G“ pravila.

Pored toga on je najavio da će Beč omogućiti vakcinaciju dece od 5 do 12 godina. On je ukazao da postoji veliko interesovanje roditelja.

Ludvig je kazao da se mere preduzimaju kako bi se sprečilo novo zaključavanje.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker