RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE: Nakon Miholjskog leta naglo zahlađenje i prvi jesenji sneg!

Ovaj vikend će obradovati mnoge, makar kada su temperature u pitanju, ali ono što nakon toga sledi jeste apsolutni preokret.

Foto: Ilustracija

Naime, nakon sunčanog vikenda sa prijatnom temperaturom oko 20. podeoka, početak sledeće nedelje obeležiće i prvi jesenji sneg.

Kako je najavio meteorolog Đorđe Đurić, za vikend će biti sunčano, sa temperaturom oko 20 stepeni, dok već u ponedeljak sledi “novo pogoršanje, a u utorak i sneg i na nižim visinama planina”.

Marko Čubrilo, profesor geografije i meteorolog “upozorio” je na iste vremenske prilike.

– Naredne nedelje jaka promena vremena koja počinje već u nedelju posle podne. Uz obilnu kišu, temperature će biti ispod i znatno ispod proseka. Stiže prvi jesenji planinski sneg – napisao je na svom Fejsbuk profilu Marko Čubrilo dodavši da “detaljna analiza stiže sutra ujutru”.

U Braničevskom okrugu će, takođe, nakon stabilnog vikenda – sunčanog sa prijatnom temperaturom oko 20 stepeni, početkom sledeće nedelje doći do zahlađenja i pogoršanja vremena koje će doneti padavine.

Na obilne padavine koje se očekuju početkom naredne nedelje upozorio je i RHMZ.

– Obilna kiša u ponedeljak najpre se očekuje na zapadu i jugozapadu Srbije (količina od 20 do 50 milimetara za 24 sata, lokalno i više). Posle podne, uveče i u toku noći padavinska zona širiće se preko centralnih krajeva ka istoku zemlje. Prestanak kiše u utorak ujutru na jugozapadu, a sredinom dana i u ostalim krajevima – stoji u upozorenju RMHZ-a.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker