NAJBRŽE SE ŠIRE MEĐU GEJ POPULACIJOM: Batut objavio broj slučajeva majmunskih boginja u Srbiji

U Srbiji je do danas registrovano 10 potvrđenih slučajeva majmunskih boginja, objavio je Institut za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut“.

Foto: Ilustracija/Profimedia

Kako se navodi na zvaničnom sajtu „Batuta“, na teritoriji Beograda registrovano je osam, a u Vojvodini dva slučaja.

Svi slučajevi su registrovani među osobama muškog pola, uzrasta 27 do 44 godine.

„Batut“ navodi da je do sada u 75 zemalja prijavljeno 16.000 slučajeva obolevanja od majmunskih boginja, sa pet smrtnih ishoda.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, epidemija je koncentrisana među muškarcima koji imaju seks sa muškarcima, posebno onima sa više seksualnih partnera.

Simptomi obično uključuju povišenu telesnu temperaturu, intenzivnu glavobolju, bolove u mišićima, bol u leđima, slabost, manjak energije, otečene limfne žlezde, najčešće na vratu, ispod pazuha i na preponama, kao i kožni osip.

Osip obično počinje u roku od jednog do tri dana od početka povišene telesne temperature i može biti koncentrisan na licu, dlanovima i tabanima.

(Tpknews.com/Tanjug)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Bravo. A mi organizujemo peder bal u Beogradu. To samo treba ovom narodu koji je sve više gladan. Jad i beda šta su nekada ponosni i hrabri Srbi dozvolili. Gospode podari im razum i olinji vid.

  2. Kada budu u Velikom Gradištu sagradili gej hotel i kada navrnu u njega pederi iz celog sveta, svi ćemo biti na tufne. 🙄

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker