Veliki odziv na akciju besplatnih pregleda u Kučevu

U okviru Akcije besplatnih preventivnih pregleda koje sprovodi nadležno Ministarstvo u većini Domova zdravlja Braničevskog okruga juče je vršen ultrazvučni pregled abdomena.

Foto: Privatna arhiva

U kučevačkom Domu zdravlja koji se pridružio akciji besplatnih pregleda je od samog početka bilo jasno da će biti mnogo više pacijenata nego što je fizički bilo moguće pregledati u prediđenom roku do 16 časova.

Međutim, zdravstvena ekipa koja je bila predvođena dr Aleksandrom Filipovićem spec. rengelogom, koji je vršio ultrazvučne preglede abdomena, za šta je bio zainteresovan veliki broj građana, učinila je pravo malo čudo i uspela da se ni jedan pacijent koji je došao ne vrati nepregledan!

Tako, da je do 16 časova bilo 62 pacijenta sa urađenim ultrazvučnim pregledom ali, ih je prema proceni bilo znatno više, broj onih koji su došli po slobodnoj proceni bio je trocifren!

Kako je nezvanično objavljeno nakon završetka akcije, rezultati koji je ostvario Dom zdravlja Kučevo najbolji su u Braničevskom okrugu.

Osim u Kučevu, Akcije besplatnih preventivnih pregleda pod okriljem Ministarstva zdravlja realizovana je još i u Golupcu, Malom Crniću i Velikom Gradištu.

Foto: Privatna arhiva

Takođe, u požarevačkom Domu zdravlja pregledi su se obavljali na dva punkta, za pregled abdomena i mamografiju, dok se u Opštoj bolnici Požarevac sa pacijentima radilo na četiri mesta.

Odlično sprovedene dosadašnje akcije besplatnih preventivnih pregleda u Braničevskom okrugu, visoko su podigle lestvice poverenja pacijenata u zaposlene u zdravstvenim ustanovama kada su ovakve aktivnosti u pitanju.

TPKNEWS/M.L.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker