OLAKŠANJE: Po novu zdravstvenu knjižicu i na šalterima Pošte!

Građani koji do sada nisu podneli zahtev za izdavanje elektronske zdravstvene knjižice, moći će to da urade do 31. decembra i na šalterima “Pošta Srbije”, saopštilo je danas Ministarstvo državne uprave i lokalne samouoprave.

Kako se navodi, pravo podnošenja zahteva imaju sva fizička lica sa aktivnom prijavom na zdravstveno osiguranje pri čemu šalterski službenici popunjavaju zahtev a građani daju na uvid ličnu kartu, staru zdravstvenu knjižicu ili podatak o ličnom broju osiguranika.

“Tokom podnošenja zahteva, neophodno je da se građani opredele da li žele da im se nova zdravstvena kartica isporuči na adresu osiguranika, ili da je preuzmu u filijali Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO), a na istom šalteru na kom se vrši podnošenje zahteva, vrši se i uplata troškova za izdavanje zdravstvene kartice”, stoji u saopštenju.

Osiguranici se mogu raspitati o postupku prijema zahteva za izdavanje, kao i o dostavi zdravstvenih kartica putem kontakt centra “Pošta Srbije” na broj telefona 011/360-77-00, svakog dana od 8 do 20 i nedeljom od 8 do 15 časova.

Poručivanje zdravstvenih kartica putem nacionalnog Portala e-Uprava (www.euprava.gov.rs) počelo je 10. novembra, a krajnji rok za podnošenje zahteva je 31. decembar.

TPKNEWS/Beta

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker