UHAPŠENA GRUPA KORONA FALSIFIKATORA: Smederevci i Požarevljanin gastarbajterima prodavali lažne PCR testove!

Uhapšena šestočlana kriminalna grupa koja je od početka godine izrađivala lažna dokumenta i lekarske potvrde za putovanje u inostranstvo.

Hapšenje/Foto: MUP

Organizovana kriminalna grupa uhapšena je juče zbog sumnje da su njeni pripadnici od januara ove godine izrađivali falsifikovana lična dokumenta, ali i lažne negativne PCR na kovid 19!

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Odeljenjem za suzbijanje organizovanog finansijskog kriminala SBPOK MUP Republike Srbije, uhapšeni su M. P. (62), M. M. (55) i I. M. (43), svi iz Smedereva, B. L. (48) iz Zrenjanina, I. S. (34) iz Brusa i G. S. (48) iz Požarevca.

Kako se sumnja, uhapšena grupa korona falsifikatora lažne negativne korona testove prodavali su po ceni od 30 do 100 evra ljudima koji uopšte nisu testirani na virus.

Kako navode iz Tužilaštva za organizovani kriminal, postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa na teritoriji Republike Srbije u periodu od januara 2020. godine do danas pronalazila lica zainteresovana za nabavljanje lažnih javnih isprava, izrađivala falsifikovana lična dokumenta, kao i više desetina lažnih rezultata PCR testova na COVID-19.

U toku su pretresi na više lokacija, nakon čega će osumnjičena lica biti privedena radi saslušanja u Tužilaštvo za organizovani kriminal.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker