NEMA NASTAVE DO DALJNJEG: Opet prokiso krov gimnazije „Mladost“ u Petrovcu na Mlavi (VIDEO)

Jutros je učenike petrovačke gimnazije “Mladost” dočekalo iznenađenje na ulaznim vratima škole da danas neće biti nastave.

Foto: Screenshot

“Zbog nastale situacije nakon obilnih padavina, u vreme rekonstrukcije krova, nastava se PREKIDA dok se ne uspostave bezbedni uslovi za rad”, napisao je u obaveštenju direktor škole koje je okačeno na ulaznim vratima.

Foto: Privatna arhiva

Podsetimo se, u Petrovcu na Mlavi, u toku je rekostrukcija krova gimnazije „Mladost“. Cena celokupne rekonstrukcije je 25 miliona dinara, a radove izvodi firma koja inače gradi mini-hidroelektrane. Umesto da je rekonstrukcija krova urađena tokom letnjeg raspusta, od juna do septembra, po lepom vremenu, bez kiše i kad deca ne pohađaju školu, ona je započeta u mesecu oktobru.

Ovo je već drugi put u ovom mesecu kako je voda procurela u prostorije škole nakon obilnijih padavina, zbog nesposobnosti i neadekvatne zaštite od prokišnjavanja od strane izvođača radova za vreme rekostrukcije krova.

Kada je pre ti nedelje voda prvi put procurela u hodnike škole, nadležni umesto da su se bavili suštinom problema, i što hitnijim radovima da privedu kraju rekonstrukciju krova i hitnom adekvatnom zaštitom od prokišnjavanja, bili su zaokupljeni pronalaženjem unutrašnjeg neprijatelja.

Izvršili su sveobuhvatnu istragu kao u vremenima UDBE i OZNE, ko je tada napravio sporne fotografije i snimak prokišnjavanja krova i curenje vode u hodniku zgrade.

U odlučnoj i koordinisanoj akciji pod šifrom „hvatanje izdajnika“, pregledani su svi snimci video nadzora nakon čega je došlo do „ribanja“ nekoliko učenika kojima je zaprećeno smanjenjem ocene iz vladanja i ukorom.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker