Održana peta Uskršnja ”Tucijada” u Žagubici

U porti crkve „Svete Trojice“ u Žagubici, trećeg dana Uskrsa, održana je 5. „Tucijada“, takmičenje koje je ove godine okupilo oko 200 učesnika, po prvi put i predškolaca žagubičkog vrtića „Poletarac“.

Foto: Screenshot youtube

Vladan Lazić, direktor Turističke organizacije Opštine Žagubica, ističe da je cilj ove manifestacije sprovođenje vizije lokalne samouprave o podizanju kvaliteta društvenog života:

– Želimo da mladi jačaju takmičarski duh, da spoznaju svoj karakter, kako u pobedi, tako i u porazu koji treba da dožive kao izazov za novu borbu ka uspehu. Ovako veliki broj mladih, okupljenih na današnjoj manifestaciji, potvrđuje uverenje da Homolje ima dobru perspektivu i sigurnu budućnost, – poručio je Lazić.

Foto: Screenshot youtube

Pored takmičenja za najtvrđe jaje, manifestacija je bila prilika i za promociju i nadmetanje brojnih udruženja žena iz ove i susednih opština u spravljanju domaćih jela i poslastica.

Za najlepše ukrašeno uskršnje jaje, nagrađeno je Udruženje žena „Nezaborav“ iz Laznice, a titulu najlepše korpe ponelo je Udruženje žena „Homoljke“ iz Žagubice.

Pobednik ovogodišnje „Tucijade“ je Lazar Verisavljević iz Žagubice, drugo Matija C. Jovanović iz Žagubice, a treće Bogdan Milošević iz Izvarice.

Foto: Screenshot youtube

Organizator manifestacije bila je Turistička organizacija Opštine Žagubica, a suorganizator KPC „Jovan Šerbanović“. Generalni pokrovitelj – Opština Žagubica.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker