PRETI IM 40 GODINA ROBIJE: Trojac iz Požarevca osumnjičeni za teško ubistvo starice na psihijatrijskom posmatranju

Trojica Požarevljana osumnjičena za teško ubistvo Ružice Kovač (78), iz istražnog zatvora upućeni su za Beograd, kako bi se psihijatrijskim posmatranjem utvrdilo da li su u vreme zločina bili uračunljivi.

Foto: Sceenshot Facebook/M. Veljković

U Požarevcu je u toku istraga teškog ubistva Ružice Kovač (78), za koje je osumnjičen Aleksandar Đorđević (22), dok su Danijel Stanojević (22) i njegov otac Saša Stanojević (47) osumnjičeni za teško ubistvo u saizvršilaštvu. Narednih dana uslediće saslušanja svedoka i očevidaca, analiziraće se snimci video kamera, kao i obdukcioni nalaz.

Trojica osumnjičenih, koja su u pritvoru, nalaze se trenutno u Beogradu, kako bi se podvrgnuli psihijatrijskom veštačenju, da bi se utvrdilo da li su u toku izvršenja krivičnih dela bili uračunljivi. Nakon svega navedenog, viši javni tužilac pregledaće sve spise i dokaze, i onda će odlučiti o konačnoj kvalifikaciji krivičnih dela i podizanju optužnice.

Mesto zločina/Foto: M. Veljković

Prvo osumnjičeni Aleksandar tereti se da je 14. oktobra ove godine Ružicu Kovač (78) udario autom dok je vozila bicikl Dunavskom ulicom, idući ka svojoj kući. Od zadobijenih povreda, žena je narednog dana preminula.

Nakon zločina, koji se dogodio oko 17:00 časova, osumnjičeni je pobegao sa lica mesta i „zastavu 101“, koju je vozio, zapalio u okolini Smedereva. Tada su sa njim bili i otac i sin Stanojević, koji su mu za ubistvo obećali 400 evra i svoj polovni auto.

Ubijena Ružica Kovač/Foto: M. Veljković

Navodno, oni su pokojnoj Ružici dali novac na ime kupovine kuće sa pravom zajedničkog korišćenja i nasleđivanja posle njene smrti. Pošto je ona htela da ih izbaci iz kuće, oni su nagovorili Aleksandra da je usmrti autom, a kobnog dana mobilnim telefonima dojavljivali su mu njeno kretanje.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker