OSAM GODINA ROBIJE! Živislavu Steviću potvrđena presuda za ubistvo u kafani “Vlaški raj” u Češljevoj Bari

Živislav Stević (71) iz Srednjeva kod Velikog Gradišta pravosnažno je osuđen na 8 godina zatvora, za ubistvo Dančeta Pajkića (51) iz Gareva.

Kafana “Vlaški raj” u Češljevoj Bari

Ovom pravosnažnom presudom potvrđena je presuda Višeg suda u Požarevcu, koju je donelo sudsko veće na čelu sa sudijom Zoranom Jankovićem. Na prethodnu presudu žalbe su podneli i tužilac i odbrana, ali Apelacioni sud ih nije uvažio, već potvrdio prvostepenu presudu.

Ovo ubistvo dogodilo se u oktobru prošle godine, u kafani “Vlaški raj” u Češljevoj Bari, oko tri sata ujutru, kada je Stević, nakon velike svađe i tuče u kafani, jednim hicem iz pištolja kalibra 6,35 mm, za koji nije imao dozvolu, usmrtio Dančeta. Posle ubistva, kada je Danče pao na pod, Stević je mirno izašao iz kafane, gde je sačekao dolazak policije koja ga je razoružala i uhapsila. Niko nije povređen tokom pucnjave, a pretpostavlja se da je policiju nazvao neko od gostiju kafane, jer je ubrzo pristigla na lice mesta.

Danče Pajkić se veseli u kafani u kojoj je ubijen

Posle hapšenja, u prisustvu advokata iz Velikog Gradišta koga je sam angažovao, Stevic je dao iskaz pred nadležnim tužiocem. On je tada priznao delo za koje se tereti i rekao kako nije imao nameru da ubije Dančeta, već samo da zaplaši njega i ljude koji su bili sa njim, koji su ga prethodno vređali, tukli i ponižavali.

Za krivično delo ubistvo za koje se teretio Stević, zakonom je zaprecena kazna od 5 do 15 godina zatvora.

SVEDOCI

Policija je tokom te večeri saslušavala sve goste i očevice u kafani, ali su oni bili toliko alkoholisani, da su iskaz morali da daju tek kad se otrezne.

M.V.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker