Počela podela higijenskih paketa za korisnike usluge Narodne kuhinje u Požarevcu

Grad Požarevac u saradnji sa Crvenim krstom i volonterima počeo je raspodelu higijenskih paketa za korisnike Narodne kuhinje, reč je o 900 lica odnosno preko 300 porodica.

Foto: M.V.

Danas je raspoređeneo 350 paketa na adrese korisnika Narodne kuhinje a higijenska sredstva su obezbeđena za naredna dva meseca. U higijenskim paketima se nalaze prašak za veš, šamponi, sapuni, toaletni papir, tečnost za sudove, paste za zube… sve ono što je neophodno jednom domaćinstvu za održavanje higijene.

Gradonačelnik Grada Požarevca i komadant Štaba za vanredne situacije Bane Spasović rekao je, da je za pored pomenutih korisnika Narodne kuhinje, obezbeđen ovakav higijenski paket ali i lanč paket za socijalno ugoržene građane sa kompletne teritorije grada Požarevca koji nisu korisnici usluge Narodne kuhinje. Reč je o 350 lica i za njih je obezbeđen ovaj vid pomoći za naredna dva meseca. U lanč paketu se nalazi brašno, šećer, so, ulje, testenine i druge životne namirnice. Raspodela lanč i higijenskih paketa za ove kategorije kreće sutra. Štab za vanredne situacije razmatra još vidova pomoći za još neke kategorije ali o tome će blagovremeno javnost biti obaveštena.

Spasović je još jednom apelovao na lica preko 65 godina da ostanu kući i poštuju mere samoizolacije, kao i da koriste brojeve telefona call centra, preko kojih gradski volonteri, koji rade po nalogu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, mogu da im izađu u susret za svaki njihov zahtev. Grad ima oko 200 volontera koji su poremljeni za terenski rad, vozila je obezbedila Gradska uprava. Mada oni koriste i svoja lična vozila.

BROJEVI TELEFONA CALL CENTRA
– Za teritoriju Grada Požarevca: 061/173-81-69, 061/170-59-07 i 061/657-14-51
– Za teritoriju Gradske opštine Kostolac: 061/173-81-85

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker