OSMI DAN PROTESTA U POŽAREVCU: Opelo i sahrana za sendvič (FOTO)

Osmog dana protesta u Požarevcu „protiv diktature“, od početka organizovanog okupljanja, čini se, da se ovog dana okupilo, dosada, najmanji broj „ptotestanata“.

Sahranjen sendvič

Razlog tome je, kako kažu neki od učesnika protesta, što je mnogo mladih, a i oni stariji koji su zaposleni, podlegli prethodnim pretnjama i pritiscima, gde se nekome pretilo otkazom sa posla, nekima isključenjem iz škole, a nekima, čak, ubijanjem i prebijanjem, dok ima i onih koji su dobronamerno savetovani da više ne protestuju jer time ruže sliku o gradu i njegovim stanovnicima.

Ipak, oni najhrabriji, njih nekoliko desetina, okupilo se po osmi put na tradicionalno mesto okupljanja ispod Vučićevog bilborda sa predizbornim plakatom, na kružnom toku u centru grada.

Opel za sendvič

Iako je, zbog malog broja okupljenih građana, najavljeno da neće biti šetnje. Ipak, ona je održana, ali je maršuta trase skraćena. Pre šetnje demostranti su izveli perfomans u kome su ispod Vučićevog bilborda sahranili sendvič. Da bi sahrana bila što verodostojna, oko sendviča poboden je krst, a okupljeni zapalili su sveće. Održano je i opelo, a angažovana je i narikača, koja je svojim naricanjem kod prisutnih naterala suze na oči. Ne zbog žalosti za upokojenim sendvičem, već zbog smešne scene. Tokom ceremonije sahrane mogli su se čuti komentari ožalošćenih tipa:

„Crko si, a sarmu probo nisi, svi smo mi sendvič i završićemo kao on, život damo sendvič ne damo, živeo sendvič, i posle sendviča sendvič, sendviču mi ti se kunemo“…

Nakon završenog opela demostranti su prošetali od Trga oslobođenja, preko Tabačke Čaršije, Trga Radomira Vujovića, Kosovskom, Svetosavskom do pijace i kroz Moše Pijade i Tabačkom se vratili na mesto okupljanja.

I pored slabijeg odziva građana i „upozorenja“ i “pretnji” koje su dobijali od raznih pojedinaca kažu da neće odustati od protestnih okupljanja.

Naredno je zakazano za sredu u 18.30 časova.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker