VANREDNO STANJE U POŽAREVCU: Grad i donatori pomažu građane

U Crvenom krstu korisnicima Narodne kuhinje u Požarevcu i Kostolcu podeljene su zaštitne maske, obezbeđene uz pomoć donatora.

Podela zaštitnih maski/Foto: M.V.

Novčana sredstva donirao je Živorad Đurić, poznatiji kao „Žića Maradona“, koji je novčanu donaciju dao i zaposlenima na infektivnom odeljenju Opšte bolnice. Donaciju za korisnike Narodne kuhinje uputio je i Rade Ilić iz Požarevca, koji je poklonio 460 vezica mladog luka. Donaciju Narodnoj kuhinji uputio je i KPZ „Zabela“, i ona se sastoji od 500 kilograma pirinča, 500 kilograma makarona, 100 kilograma pasulja, 1.300 konzervi i 50 konzervi sa po 5 kilograma salate.

Pomoć ugroženima deliće se i narednih dana. Prema najavi gradonačelnika i komandanta gradskog Štaba za vanredne situacije, Baneta Spasovića, u narednom periodu pomoć u higijenskim i lanč paketima dobiće i penzioneri sa primanjima ispod 30.000. Pomoć će dobiti i 4.000 nezaposlenih, koliko ih ima na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja.

Mini cisterna sa hlorisanom vodom/Foto: M.V.

Osim podele pomoći za ugrožene, počela je i podela hlorisane vode za dezinfekciju za sve građane. Mini cisterna sa ovom vodom, kapaciteta 1.000 litara, postavljena je na Trgu oslobođenja i tu će ostati do daljnjeg, a dopunjavaće se prema potrebi.

Hlorisana voda koristi se za dezinfekciju kuća i stanova, a građani mogu da natoče do dva litra. Grad je obezbedio 2.000 hlora, pa se pojačano peru ulice i dezinfikuju stambeni ulazi, kojih ima preko 4.000.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker