GOLUBAC: Održana treća džipijada pored Dunava (FOTO/VIDEO)

Ovogodišnja sportska manifestacija revijlanog i takmičarskog karaktera džipijada u golupcu, koju je  po treći put organizovao džip klub golubac 4 x 4, u saradnji sa turističkom organizacijom, okupila je rekordan broj učesnika i posetilaca. 

Foto: DZIP KLUB Golubac 4×4

Ovogodišnja džipijada je počela sa rekreativnom noćnom vožnjom u dužini od 20 kilometara, a drugog dana u takmičarskom delu učestvovalo je oko 160 takmičara i prisustvovalo preko 250 posetilaca.

Foto: DZIP KLUB Golubac 4×4

Džip klub golubac 4 x 4, postoji već tri godine, i ima 28 članova, ljubitelja vožnje u prirodi, poseduje 13 vozila za kretanje po nepristupačnim terenima, a inicijator i osnivač kluba je Dragiša Adamović iz Golupca.

Foto: DZIP KLUB Golubac 4×4

U prošloj godini Golupčani su učestvovali na džipijadi u 11 mesta u Srbiji, a u ove tri godine postojanja organizovali su i tri džipijade u svom gradu. Moto ove manifestacije bio  je „uvek smo bolji domaćini, nego što smo gosti“.

Foto: DZIP KLUB Golubac 4×4

U ovoj godini, u planu džip kluba iz Golupca je učešće na džipijadama koje organizuju klubovi u mestima u Srbiji, a sa kojima Golupčani imaju dobru saradnju. Isto tako nastaviće sa održavanjem džipijade, koja ima i turistički karakter i na koju iz godine u godinu dolazi sve više učesnika i posetilaca, jer kako kažu ljubitelji džipova – “ovo je sport samo za najhrabrije”.

TPKNEWS/M.L

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker