NEZVANIČNO SAZNAJEMO: Zbog korone, i ove godine bez Sedmojulskog vašara u Požarevcu?!

Čuveni Sedmojulski vašar, koji se u Požarevcu održava preko šest decenija, prošle godine nije bio održan zbog epidemije koronavirusa, a po svemu sudeći, neće biti održan ni ove godine.

Naime, kako saznajemo još uvek se čeka da štab za vanredne situacije ukine vanrednu situaciju na teritoriji Požarevca, pa tek nakon toga da se razgovara u vezi održavanja vašara, a s obzirom da je na raspolaganju ostalo manje od mesec dana za organizaciju, kako nezvanično saznajemo, Sedmojulski vašar u Požarevcu neće biti održan ni ove godine?!

U gradskoj upravi još uvek nije ni dogovoreno kada će biti ukinuta vanredna situacija, iako je najavljivano da će krajem maja Zavod za javno zdravlje uputiti predlog gradonačelniku, to još uvek nije učinjeno.

Vašar u Požarevcu je jedan od najvećih u Srbiji posle šabačkog, jer ga za tri dana, od 6. do 8. jula, koliko traje, obiđe preko 20.000 posetilaca.

Na velikom prostoru od centra grada do Hale sportova i hipodroma, svake godine izložena je raznovrsna roba brojnih prodavaca iz svih krajeva zemlje. Oni rado dolaze u Požarevac, jer ovde, zbog velike posećenosti, uvek ostvare dobru zaradu, mahom i zbog gastarbajtera, po čijem broju Braničevski okrug prednjači u Srbiji.

Dobru zaradu od vašara ostvarivao je i grad Požarevac, koji prema nekim procenama donosi prihod oko 3,5 miliona dinara.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker