DOK GRAĐANI PREŽIVLJAVAJU: Direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” Požarevac, poklonio ženi novog džipa

Od dolaska bračnog para Aleksandra i Jagode Dimitrijević na čelo JKP “Vodovod i kanalizacija” Požarevac, ništa više nije isto. U Vodovod su ušli kao smerni i skromni, a sada su pokazali svoja prava lica, lica bahatih, bezobraznih i do krajnjih granica zlobnih ljudi.

Foto: D.N./Screenshot

Zajedno sa bračnim parom Dimitrijević došao je i dugogodišnji saradnik iz Bambija Dragan M. kao član NO, koji je poznat po brojnim aferama u Bambiju, a i kasnije. Tu je i nezamenljivi pratilac Jagode, Marina S. koja je prema rečima bolje upoznatih u njihove relacije, u kumovskim odnosima, i koja uvek ide u paketu sa Jagodom gde god Aleksandar Dimitrijević dobije posao.

Aleksandar Dimitrijević je poznat po uništavanju svega čega se dohvati, kao skakavac kad dođe na kukuruz. Krenuo je od požarevačke Ciglane u kojoj je Jagoda bila kafe kuvarica, a on Ciglanu kao direktor uništio i otišao. Posle je na red došao Bambi, gde je poslat u Neresnicu da rukovodi fabrikom vode „Duboka“. Preduzeće (fabrika vode) je uništeno, a potom prodato LAD grupi, i gle čuda, Aleksandar Dimitrijević ostao direktor i u Lad grupi. Naravno, i tu nije bio miran, pa je njegovo „angažovanje“ okončano istragom tužilaštva o ispumpavanju sredstava fiktivnim fakturama u iznosu od blizu 50 miliona dinara!

Po dolasku u Vodovod odmah je krenuo sa „rasčišćavanjem“ terena za svoju Jagodu, i odmah je rasformirao službu za ispitivanje kvaliteta vode, gde je ona uzgred bila laborant sa srednjom školom, a fakultetski obrazovane radnike rasporedio po raznim drugim službama. Jagoda sa srednjom školom preuzima posao zamislite „glavnog tehnologa“ iako ne zna da rukuje sa skupocenom opremom i aparatima, pa za te stvari kradom angažuje spoljne stručnjake, a sve to plaća muž Aleksandar preko „crnih fondova“. Odmah po dolasku u Vodovod, Aleksandar Dimitrijević prima u radni odnos i Marinu S. obe na određeno vreme.

Za nepune pola godine, stari i iskusni lisac Aleksandar Dimitrijević u dilu sa svojim mentorima „koordinatorima SNS-a“, ulazi u „posao veka“, iznajmljivanje lokala od 1,5 milona evra na 10 godina od sudskog izvršitelja Marka Nikolića, pod izgovorom da je stara zgrada Vodovoda vraćena u restituciji, a kao što vidimo, još uvek je na starom mestu, a Komunalno je još uvek unutra. Znači, potpuna laž da mora hitno da se napusti zgrada, motivisana isključivo krađom.
Bahati pir Jagode D. se nastavlja i to jačim intezitetom od kada je njen muž postavljen na mesto direktora na nezakonitom konkursu. Bračni par smenjuje i obračunava se sa svim „nepodobnim“, a na ključna mesta u firmi se postavljaju ljudi sa kupljenim diplomama, i ama baš nikakvim kvalitetima, sem odanosti pre svega bračnom paru Dimitrijević, a posle i stranci na vlasti.

Poklon, novi džip/Foto: D.N.

Jagoda je poznata po tome da voli društvo mlađih kolega, pa su joj česti gosti u labaratoriji Miloš Kukolj, Marko Marjanović i Miljan Marković. Prvi Miloš Kukolj je postao izvršni direktor (sin šefa poslaničke grupe SPS, a počeo kao kamiondžija a supruga mu je imenovana za sudiju osnovnog suda), drugi Marko Marjanović je postao direktor Komunalnog (Valjarevićev kum, bio čitač vodomera), treći Miljan Marković (sin bivšeg šefa SPS u Kostolcu i Zeljin prijatelj) kandidat da nasledi Aleksandra Dimitrijevića.

Jagoda nemilosrdno zloupotrebljava državni novac, kupljen joj je najskuplji lap-top od 150.000 dinara, telefon od 100.000 dinara, a vrhunac bahatosti je kupovina novog džipa od 2 miliona dinara kojim se Jagoda i kuma Marina svako jutro odvoze na posao, i dovoze sa istog, a da pritom uzimaju od preduzeća i pare za prevoz (pored postojeća 4 džipa Lada Niva od koja su dva nova).

Za većinu građana Požarevca je ovo veoma težak period gde jedva sastavljaju kraj sa krajem, ali ne i za Jagodu i Aleksandra koji žive „Vučićevo zlatno“ doba, i traže način da što duže opstane Aleksandar na mestu direktora, obzirom da u aprilu puni 65 godina i po sili zakona treba da ode u penziju.

(Tpknews.com/D.N.)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. U svakoj opštini braničeva (a i šire ) isti sektaško-napredni dil, kriminal, podmetanje, zametanje, …..nje. I tako srbistan nestajeeeeeee.

  2. Ovo napisano je istina.
    Već duže vreme poznajem Jagodu i Aleksandra. Sećam se davno da su živeli u maloj kućici na krivini, i odjednom je počelo: dodali su još jedan sprat, uredili kompletno dvorište, kupili 2 automobila, nekoliko stanova za decu, skupoceno letovanje u Egiptu ili drugim dalekim destinacijama i još mnogo toga. I sve ovo za manje od godinu dana. Od bede i ničega, odjednom “dobijaju” i troše milione i milione dinara. Ceo komšiluk se čudio. Ne smem ni da zamislim o kakvim prevarama i lopovluku se radi.
    Zato je i Aleksandar postavljen tamo gde jeste. SNS kadru trebaju ovakvi lopovi i paraziti. Sada nastavljaju tamo gde su stali pre mnogo godina.

  3. Jedino sto se od prethodnika promenilo je to sto ovi rade javno, predhodnici poput Mice Trifunovic-a ja malo bolje krio namestanje tendera svome zeto, uzimanje koverti sa raznoraznih sastanaka. Krajnje je vreme da privredni kriminal ne drzi predmete po fijokama nego da ih resava. Dokle god je polucija slepa nama ce biti jos gore.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker